PSV Eindhoven var det klart beste laget i Eredivisie forrige sesong og har et meget godt tak på kveldens motstander.
PSV Eindhoven var det klart beste laget i Eredivisie forrige sesong og har et meget godt tak på kveldens motstander. Foto: Olaf Kraak (Afp)

Har vunnet 20 av de siste 22 møtene

PSV Eindhoven har vunnet åtte seriekamper på rad mot Den Haag.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens single:
Blackpool har ingen interesse av ligacupen
Langskudd: 
Ny cupfiasko for Blackburn?
V4 Lindesberg:  Leif blir nøkkelkusk
V5 Forus:   Wilma med årets første?
V65 Kala:  Sagholen er i flyten

Tirsdagens oddsprogram er i sterk grad preget av cupfotball. Både i England og Frankrike spilles første runde i ligacupen, og i Europa er det supercup-finale mellom Barelona og Sevilla.

Det har vært noen fine dager for undertegnedes oddstips, med treff på fem av de fem siste anbefalingene (siste singel torsdag kveld, singel og dobbel fredag, og to singler mandag.)


Den Haag – PSV Eindhoven B 1,48
Første runde i Eredivisie.

Den Haag endte på 13. plass i Eredivisie forrige sesong. Det kunne fort ha blitt nedrykksstrid dersom Michiel Kramer hadde vært i troppen. Den høyreiste spissen noterte seg for 17 mål på 32 kamper (ingen på straffer) og fremsto som en av de mest spennende angriperne i den nederlandske toppserien. Faktisk så spennende at storklubben Feyenoord hentet ham i sommer. Det skal bli vanskelig å erstatte Kramer, og Den Haag er ikke spådd noen stor sesong i Eredivisie.

PSV vant ligaen lekende lett forrige sesong, men har mistet to av lagets største profiler i sommer (Memphis Depay til Manchester United og Georginio Wijnaldum til Newcastle.)

Troppen er likevel så sterk at laget er en klar gullkandidat også i år. Det var i alle fall ikke noe å si på prestasjonene i supercupkampen mot Groningen for en drøy uke siden. Oppgjøret endte 3-0, og Luuk de Jong scoret to av målene.

PSV har historisk sett hatt et meget godt tak på Den Haag, og det er blitt seier i åtte kamper på rad. Statistikken over seriekamper fra 2003/04-sesongen og frem til nå viser 20-1-1 i PSVs favør.

Millwall – Barnet H 1,65
Første runde i ligacupen.

Millwall klarte bare å ta 41 poeng i Championship forrige sesong, og i år spiller den 129 år gamle klubben i League One for første gang siden 2010.

En rekke spillere har forlatt klubben i løpet av sommeren, men det er for det meste stallfyll som har forsvunnet. I serieåpningen borte mot Shrewsbury ble det tre poeng takket være en fin snuoperasjon den siste halvtimen.

Det er noen skader i laget, blant andre midtbanespilleren Jimmy Abdou, den nye backen Joe Martin og kantspilleren Carlos Edwards.

Manager Neil Harris har uttalt at han kommer til å rotere litt på laget, men det kommer ikke til å bli gjort ekstreme endringer.

Barnet-manager Martin Allen har derimot varslet at han kommer til å gjøre en god del bytter etter 0-2-tapet for Leyton Orient i seriepremieren i League Two.

Tidligere Millwall-spiss Kevin Lisbie er trolig uaktuell grunnet skade. Shaun Batt – som også har en fortid i Millwall som angriper – er usikker etter å ha skadet seg på oppvarmingen lørdag.

Barnet rykket opp fra Conference forrige sesong og har en spennende spisstype i John Akinde, som scoret 31 seriemål i sin første sesong for klubben.

Millwall har tatt seg videre fra første runde på hjemmebane de to siste sesongene, og vi tror laget har gode vinnersjaner mot det som trolig blir et reservepreget Barnet.

Kampstart i England: 20.45. I Nederland: 18.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus