*Nettavisen* Sportspill.

Haugesund er seg selv igjen

Det er lenge siden den karismatiske Jostein Grindhaug har smilt så bredt. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Etter en ørkenvandring av en vårsesong, er endelig Haugesund gjenkjennelige. I dag skal de spille om Europa League-avansement.

Det er duket for andre kamp av kvalifiseringsrunde nummer to til Europa League, og det preger torsdagens langoddsprogram.

Dagens singel
Haugesund - Sarajevo, U 3,30

HTML EMBED

Dagens singel

FK Haugesund – Sarajevo U

Trykk på «U» for å levere.Haugesund overrasket mange da de tok en imponerende 1-0-seier i den bosniske hovedstaden i første oppgjør mellom disse to. Seieren kom, mener mange, litt mot spillets gang, da Sarajevo hadde 14 skudd mot Haugesunds ene.

Jostein Grindhaug har nok plyndret mye med å finne formen denne sesongen, men nå virker det endelig å ha løsnet for fjorårets bronsevinner. 0-0 mot Odd sist var det siste i en rekke imponerende resultater, og laget fremstår helt annerledes enn det gjorde i vårsesongen.

Tre seire og en uavgjort de siste fire er ikke verst. Det de har bedret seg mest på, er utvilsomt det defensive, og det er nå over 340 minutter siden de sist slapp inn et mål.

Sliter dog tungt med noen skader. Michael Haukås, Eirik Mæland, Martin Bjørnbak, Vegard Skjerve, Pontus Engblom og Olav Dalen rakk ingen å bli klare til kampen mot Odd, og det er tvilsomt at situasjonen har blitt mye bedre på disse fire dagene.

Sarajevo var store favoritter i kampen de tapte mot Haugesund, og må se seg nødt til å være underdogs i kampen om avansement i denne kampen. Mer enn åtte av ti som ligger under fra hjemmekampen, ryker også ut av turneringen.

Laget som kom på tredjeplass i den bosniske eliteserien har enda ikke åpnet årets sesong, og har tapt en vennskapskamp i tillegg til den mot Haugesund. I forrige sesong kom de på tredjeplass i ligaen og endte opp som cupmestere.

Haugesund har et nydelig utgangspunkt i denne kampen, men Sarajevo vurderes enda som favoritt i oppgjøret. Likevel har førstnevnte et resultat å spille på, og med den defensive strukturen de har vist i det siste, er det godt mulig de klarer å tette igjen totalt.

3,30 på uavgjort er et patriotisk og interessant spill til meget god odds.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.