Christian Gytkjær og Haugesund får en tøff oppgave borte mot FK Sarajevo i kveld.
Christian Gytkjær og Haugesund får en tøff oppgave borte mot FK Sarajevo i kveld. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Haugesund får det hett

Et nedrykkstruet Haugesund imponerte ingen i den første kvalifiseringsrunden i Europa League og i kveld blir det ikke lettere i Sarajevo.

Kommersielt

Ettersom Strømsgodset sannsynligvis spolerte sin mulighet med å nå gruppespillet i Champions League, når laget røk 0-1 hjemme for Steaua Bucuresti onsdag kveld, er det opp til Molde, Rosenborg, Haugesund og Tromsø å "redde" den norske fotballæren torsdag når det skal spilles første kamp i andre kvalifiseringsrunde av Europa League.

Oddsmessig er det dessverre en dag litt på det jevne og i tillegg er det grunn til å anta en rekke oddsedringer utover dagen. Med en rekke ukjente lag i aksjon, så kommer garantert den europeiske ryktebørsen til å summe og da gjelder det samtidig å holde hodet kaldt og å bite på alle ryktene som garantert dukker opp om lag som er svekket, har fravær og diverse andre beskjeder.


Dagens dobbel
FK Sarajevo - FK Haugesund H 1,60

Hjemmelaget endte på 3. plass i den hjemlige bosniske serien i fjor, tre poeng bak seriemester Zrinskji. Hjemme i Sarajevo stod laget med 10-3-2. Klubben er kjøpt opp av den velkjente Cardiff-eieren Vincent Ten og laget er forsterket gjennom sommeren. Hjemmelaget kommer inn i denne runden. Bosnierne har pleid å gå langt i kvalifiseringene.

Bortesvake Haugesund imponerte ikke i den første kvalifiseringsrunden mot walisiske Airbus Uk Brighton og etter 1-1 borte, ble det knappe 2-1 hjemme. Var effektive hjemme mot Stabæk søndag og kom seg opp på kvalikplass i Tippeligaen.

1,60 i odds på at hjemmelaget tar første stikk må være klart godkjent betaling. 

Molde - Gorica H 1,40
Serieleder Molde støter på slovensk motstand her og moldenserne har levert varene hittil denne sesongen. Molde var i gruppespillet så sent som i 2012 og har altså bra med erfaring i Europa.

Den slovenske ligaen starter først neste helg og Gorica har i sine tre siste forsøk røket ut på direkten. Kommer som Molde inn i denne runden.

Et skjerpet Molde med en rekke potensielle matchvinnere skal ha bra muligheter her og SKAL vinne denne første kampen hjemme i Molde. Oddsen var opprinnelig 1,50 på Molde-seier, men er satt ned til 1,40. På en kveld med mange storfavoritter føler vi denne er blant de beste alternativene og vi spiller en dobbel med FK Sarajevo og Molde til samlet odds 2,24.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus