Dette sauekadaveret var hengt opp ved Hannovers treningsfelt denne uken.
Dette sauekadaveret var hengt opp ved Hannovers treningsfelt denne uken. Foto: Twitter

Håvard Nielsen i hett derby

Hannover-spillerne ble møtt av et sauekadaver sprayet i klubbens farger på treningsfeltet denne uken.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag
Odds:
Så dårlige er ikke VIF
Odds:
God hjemmedebut for Start
Tipping:
Brann slår tilbake
Få oversikt:
Skaderapport for Tippeligaen
V64 Romme:
Tetvinnere og millionjackpot
Jägerso galopp:
Ventetiden er over

oddsprogrammet søndag kan vi blant annet spille på to viktige kamper i Premier League, Tippeligaen og sesongåpningen i 1. divisjon.

Dagens spill 2
Braunschweig – Hannover H 2,35

De lokale rivalene Braunschweig og Hannover kjemper en tøff kamp for å overleve i Bundesligaen, og det er ingenting å si på temperaturen før dagens kamp, som er det eldste derbyet i tysk fotball.

Tidligere i uken hadde det som trolig er Braunschweig-fans hengt opp et saudekadaver ved Hannovers treningsfelt. Sauen var sprayet i Hannovers farger, og det var også hengt opp en plakat med påskriften ” På søndag skal vi kvele dere, drittfolk”.

Braunschweig, som trolig stiller med Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen i dag, så lenge fortapte ut på bunnen av tabellen. Men laget har hatt en fin vårsesong og står med 3-2-1 på de siste seks hjemmekampene. Ligger fem poeng bak sikker plass etter lørdagens kamper, og vil altså ha god kontakt med lagene på sikker plass dersom det skulle bli seier i dag.

Laget har en del spillere ute med skade, men det er nok bare den rutinerte midtbanespilleren Marc Pfitzner og kantspilleren Karim Bellarabi som vil bli savnet.

Hannover har rotet seg ned i nedrykkstriden etter å ha tapt de tre siste kampene. Har bare to poeng ned til Hamburg på nedrykkskvalik.

Hannover har også en del fravær i dag, deriblant delt toppscorer Mame Biram Diouf, midtbanespilleren Manuel Schmiedebach og spissen Artur Sobiech.

Hannover er helt ute av slag og er svekket i angrep. Vi tror laget vil få det hett mot en erkerival som kommer til å kjempe for livet for poengene.

Braunschweig – Hannover 2,35 -3,20 - 2,45
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd 1
Sogndal – Sarpsborg B 3,05

Sogndal har mistet nøkkelspillere som Sidy Sagna og Malick Mane siden forrige sesong og er blitt tippet som en klar nedrykkskandidat. Hvis prestasjonene i 0-3-tapet for Stabæk er det nivået laget er på denne sesongen, vil nok ekspertene få rett.

Martin Trøen er tilbake i trening. Hannu Patronen og Bjørn Inge Utvik er usikre.

Sarpsborg imponerte stort i serieåpningen, og anført av en meget opplagt Aaron Samuel Olanare ble Brann knust 3-0. Laget spilte god pasningsfotball og hadde en pønsj og entusiasme som lover godt for resten av sesongen.

Andreas Nordvik har signert for klubben, men denne kampen kommer for tidlig. Kjetil Berge stod over premieren med en skulderskade, og det er usikkert om han blir klar.

Å møte Sogndal på bortebane er noe helt annet enn en hjemmekamp mot et bortesvakt Brann-lag som hadde en av sesongens "av-dager" (slik bergenserne har hver eneste sesong). Så selv om vi har mest tro på Sarpsborg, helgarderer vi på tippekupongen. Oddsen på Sarpsborg er imidlertid såpass høy at vi spiller B som et langskudd på oddstipsene

Sogndal – Sarpsborg 2,10 – 3,2 – 3,05
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd 2
Valladolid – Valencia H 2,75

Valladolid kjemper en tøff kamp om å overleve i La Liga og ligger på den øverste nedrykksplassen med 30 poeng. Det skiller ett poeng opp til Getafe på sikker plass, og det er hele ti lag i serien som har tatt 36 poeng eller færre. Valladolid tok tre meget verdifulle poeng mot Almeria forrige hjemmekamp og har flotte 3-3-0 på de siste seks oppgjørene på Jose Zorilla.

Valencia er en av de største skuffelsene denne sesongen. Har bare tatt 40 poeng på 31 kamper, og målforskjellen er negativ. Har lite å spille om i serien, men er fortsatt med i Europa League. Der har man vært på normalt nivå helt frem til torsdagens 0-3-tap for et svekket Basel. Det er ikke umulig at to-tre spillere hviles i dag grunnet returmatchen til uken.

På fraværslisten finner vi spillere som Jérémy Mathieu, Philippe, Senderos Victor Ruiz, Ricardo Costa og keeper Diego Alves.

Dette oppgjøret betyr klart mest ofr Valladolid, og vi tror hjemmeform og motivasjonen er nøkkelen for å beseire et Valencia som er en skygge av seg selv.

Valladolid – Valencia 2,75 – 3,05 – 2,25
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus