Falun, Sverige 20150220. Ski-VM 2015 Falun. Heidi Weng under et mediamøte i skiathlon langrenn ved Lugnet skistadion i Falun fredag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Falun, Sverige 20150220. Ski-VM 2015 Falun. Heidi Weng under et mediamøte i skiathlon langrenn ved Lugnet skistadion i Falun fredag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Heidi må gjøre stafettjobben

Heidi Weng bør sende Norge i ledelsen etter den første etappen, for på andre etappe møtes Therese Johaug og Charlotte Kalla.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
VM-tips, hopp: 
Bardal kan overraske
VM-tips, hopp:
Velta kan gjøre det igjen
Dagens dobbel 1:
   Takk for følget, Deila
Dagens dobbel 2:   Spurs må prioritere cupfinalen
V4 Romme:   Spennende lunsjbanker
V5 Bjerke:   Lettløst, men bankerfri i lunsj

Torsdagens langoddsprogram består blant av en rekke meget spennende returoppgjør i Europa League, en god del ishockey og tre VM-øvelser. 

I Falun er det bare å glede seg til kombinert (hopp stor bakke og 10 km langrenn), stafett for kvinner og hopp stor bakke menn. 

Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag. Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Soleng Skinstad vil sammen med undertegnede (Sportspill-sjef Kurt Leirvåg) servere daglige tips til ski-VM.

VM-tips, stafett

Norge leder ved første veksling? Ja

Tidenes smørebom for Norge under jentenes 10 km tirsdag, og det er dessverre slikt man må forvente når det utendørsidretter vi snakker om. Tyskland og Russland hadde om mulig enda dårligere ski enn Norge. Også under mennenes 15 km onsdag ble det krevende forhold etterhvert og de antatt beste løperne som startet sist, fikk tyngre forhold enn de tidlig startende. 

På stafett blir det uansett like forhold og lagoppstillingene til Sverige, har blitt overraskende. Charlotte Kalla mot Therese Johaug på 2. etappe er en meget interessant duell, så spørs det om Heidi Weng og Sofia Bleckur veksler likt etter 1. etappe.

Det er enorme forskjeller i damelangrenn og spesielt på stafett, og da er det selvsagt ikke lett for Norsk Tipping å sette opp spennende spill. 1,15 på at Norge tar gull, kontra 4,25 på at Sverige tar gull er helt riktig odds. Det er vanskelig å se at Sverige kan snyte Norge for dette gullet og da må vi "lete" etter andre objekter.

Heidi Weng eller Sofia Bleckur kommer til å lede etter 1. veksling om ikke Aino Kaisa Saaarinen har funnet et nytt oppsiktsvekkende gir de siste dagene. Heidi Weng har hatt et skuffende mesterskap bak seg, spesielt på sist lørdags skiathlon der hun ble hektet av tidlig. Tirsdag ble hun i likhet med resten av de norske jentene, utsatt for en real smørebom. Bleckur på sin side gjorde et flott løp og endte på 4. plass.

Likevel skal Heidi være best av disse i dag og all den tid Sverige har satt opp Kalla på 2. etappe mot Therese Johaug, må vi tro at Heidi skal prøve å få luke på første etappe. Det er det ikke sikkert at hun klarer, men det skal være bra sjanse for at Norge leder ved 1. veksling.

Oddsen på det utfallet er 1,65, og det er uansett betydelig mer spennende enn å sette pengene på norsk gull til 1,15 i odds.