Elfenbenkystens kaptein Yaya Toure avbildet under 1-1-kampen mot Mali tidligere i mesterskapet.
Elfenbenkystens kaptein Yaya Toure avbildet under 1-1-kampen mot Mali tidligere i mesterskapet. Foto: Issouf Sanogo (Afp)

Hele gruppen kan bli trukket

Alle lagene i gruppe D i Afrikamesterskapet står likt før den avgjørende runden.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens oddstips 1:
Hvorfor er dette laget favoritt?
Dagens langskudd:  Senker Torres Barca også?
V76 Bjerke:
Trav-Kurt spilte inn 1,2 mill.

Onsdagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra ligacupen, Copa del Rey, Coppa Italia, Afrikamesterskapet og SHL.

Dagens oddstips 2

Kamerun – Elfenbenskysten over/under 2,5 mål Over

Afrikamesterskapet har vært preget av svært mange jevne uavgjortkamper med få mål så langt, og i gruppe D er det blitt 1-1 i samtlige fire kamper.

Skulle det bli uavgjort med lik målforskjell også i dagens to kamper, vil avansementet bli avgjort ved loddtrekning. Skulle det bli 2-2 og 1-1, vil lagene i den første kampen gå videre på antall scorede mål.

Kamerun og Elfenbenskysten har det sterkeste mannskapet i gruppen og var regnet som favoritter, men ingen av dem har overbevist så langt.

Gervinho og Cheick Tiote er ute med karantene for Elfebenskysten, men laget har sterke scoringskort i spillere som Yaya Toure og Wilfried Bony.

Ettersom det har vært så mange målfattige kamper så langt i mesterskapet er det ikke uventet at oddsfordelingen på objektet over/under 2,5 mål er satt så skjevt som 2,25/1,43. Begge lag har også vært involvert i mange kamper under 2,5 mål de siste månedene.

Forutsetningene for denne kampen er imidlertid veldig spesielle. Seier gir avansement, mens tap betyr sorti. Uavgjort kan holde, med ved for eksempel 0-0 er loddtrekning det beste begge lagene kan håpe på.

Det er altså ingen grunn til å satse defensivt i denne kampen, og (mange) mål kan bli gull verdt ved uavgjort.

Vi synes 2,25 i odds på over 2,5 mål er verdt et forsøk. Objektet kan ikke spilles som singel og må derfor kombineres med et annet objekt. Juventus-seier borte mot elendige Parma i kvartfinalen i Coppa Italia til 1,27 i odds kan være et aktuell kombinasjonsobjekt.