*Nettavisen* Sportspill.

Helland blir cupfinale-helt

X-FAKTOR: Pål Andre Helland har vært svært toneangivende for Rosenborg denne sesongen. I cupfinalen mot Sarpsborg kan han bli det igjen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Pål Andre Hellands formkurve peker oppover etter to gode innhopp for det norske landslaget.

22.11.15 08:23

Det er flere godbiter å få med seg på søndagens langoddsprogram. Blant annet har vi London-derby mellom Tottenham og West Ham. Norsk Tipping slår på stortromma og lanserer hele 84 spilleobjekter på cupfinalen mellom Rosenborg og Stabæk.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 13.10
Pål Andre Helland scorer mål, 2.35Søndag er det altså klart for cupfinale på Ullevaal stadion. Seriemester Rosenborg er storfavoritt mot Sarpsborg som endte på en respektabel 11. plass.

Pål Andre Helland har opplevd en skikkelig oppsving på fotballbanen siden Kåre Ingebrigtsen tok over som sjef før trønderne. Selv om Helland tilbringet deler av høstsesongen på sidelinjen på grunn av skader, rakk han allikevell å spille 21 kamper og score 13 mål fra sin kantposisjon. I tillegg bidro han med syv målgivende pasninger.

Sammen med Alexander Søderlund var Helland toppscorer i Rosenborg, og ble belønnet med flere innhopp på det norske landslaget. Mange mente at den 25-år gamle vingen burde ha startet, spesielt etter gode innhopp hvor han var med på å sette fart i et ellers statisk landslag.

Den tidligere Hødd-spilleren viste gode takter for Norge, og ser ut til å være i god rute til cupfinalen mot Sarpsborg. Og Sarpsborg 08-spillerne vil nok holde et ekstra øye med kantspilleren. Helland scoret nemlig i begge oppgjørene mot Sarpsborg tidligere denne sesongen.

Alexander Søderlund viste hvor høyt toppnivå han har denne sesongen, men har i det siste ikke helt fått det til å stemme. Det kan derfor lønne seg å satse på Helland-scoring, spesielt etter hans gode innhopp for Norge den siste tiden. Helland tar også de fleste av Rosenborg sine dødballer, og dersom det skulle oppstå frispark i en farlig situasjon, er det langt fra umulig at Helland får vist frem venstreslegga.

Rosenborg er uten tvil store favoritter til dette oppgjøret. Det er langt i fra umulig at trønderne kommer til å score flere mål i kampen om kongepokalen, og det kan derfor lønne seg med ett handicap-spill.

Selv om Søderlund er Rosenborgs toppscorer så velger vi å backe at Hellands X-faktor blir utslagsgivende i cupfinalen. Oddsen på Søderlund-scoring er på 2,00, og er litt for lunken for oss. Vi velger derfor å kjøre på med Helland-scoring til fine 2,35 i odds.

Annonsebilag