*Nettavisen* Sportspill.

Helsingborg mot gruppespill

Foto: Christer Faberling (sportbilden.se)

Hareides og Gashis Helsingborg kan fort bli nordens representant i Champions League. Sjekk onsdagens oddstips.

08.08.12 10:55

Sportspills meny onsdag
V65 Bjerke: Mystisk vinner?
Tippetips: Fire norske håp i Europa
Oddstips: Helsingborg mot gruppespill

Langoddsen innleder med objekter fra OL. Resten av kvelden er viet tysk og islandsk fotball, og ikke minst noen spennende oppgjør i Champions League-kvalifiseringen, der Molde skal ut i en tøff bortekamp i Basel.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
58. FK Partizan Beograd - AEL Limassol U 3,15

CL-kvalik. Det ble 1-0 til Limassol i det første oppgjøret, der begge lag så på seg selv som klart best, ifølge kamprapporter her og der. Med en nesten religiøs tone skriver begge klubber om hvordan det nå handler om blodslit, ære og trofaste fans og atter ære i kampen for avansement. Dette engasjementet er beundringsverdig, men hva kampen angår, tror vi det blir meget jevnt. Kypriotene vil nok tvilholde på ledelsen sin, og kan klare det. Vi synes uavgjort i Beograd til 3,15 er verdt noen kroner.

Dagens avslag
57. Dinamo Zagreb - FC Sheriff Tiraspol H 1,30

Hjemmelaget har 1-0 å gå på fra det første oppgjøret. Hvis det vi leser er sant, så skal to av spillerne som startet den forrige kampen ha blitt suspendert av klubben, grunnet disiplinære årsaker. Dinamo Zagreb skal være det beste laget, men 1,30 begynner å se vel lavt ut på et lag som ikke trenger seier og som nylig har utestengt egne spillere. Vi velger å stå over spill på dette objektet.

Dagens spill
Vi ser på Champions League-kvalifiseringen i dag som i går, da et styrket BATE Borisov innfridde til 2,55 i odds, og finner to interessante objekter. De aller største favorittene må vi droppe da oddsen er lite spennende, og vi ser nærmere på Åge Hareides Helsingborg og oppgjøret mellom Club Brugge og FC København.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

39. Helsingborg IF - Slask Wroclaw
Champions League-kvalifisering, runde 3, returoppgjør etter 3-0 til Helsingborg i Polen.

Helsingborg så ikke ut til å gå mot noen vellykket kvalifisering denne gangen da de såvidt unngikk tap og slet seg til 0-0 borte mot The New Saints i forrige kvalifiseringsrunde. Men det de ikke fikk til i Wales tok de igjen på hjemmebane og vant 3-0. Neste motstander var de polske mesterne Slask, som skulle holde adskillig høyere kvalitet, men Hareides menn vant hele 3-0 i Wroclaw, langt over forventning. Polakkene er riktinok utenfor sesong, men at der skulle skille så mye, var det få som hadde trodd. Finnbogason, Andersson og Nordmark scoret for Helsingborg.

Åge Hareide medgir at de har en solid ledelse å gå på, men at alt kan hende i fotball. "Vi må fortsette der vi slapp i Polen, vi må stenge igjen bakover, være forkuserte og styre kampen. Vi må spille som om det sto 0-0 sammenlagt." Helsingborg spilte ikke Allsvenskan i helgen, men har rukket å spille en treningskamp mot Sunderland, der en miks av rekrutter, benkeslitere og faste startere sørget for 2-0-seier. Kun Hanstveit mangler i dagens tropp:

Målvakter: D. Andersson, Hansson.
Forsvar: Atta, Edman, Kratfh, Baffo, C. Andersson, Wahlstedt, Uronen.
Midtbane: Berholtz, Sadiku, Nordmark, Mahlangu, Lindström, Gashi, Bouaouzan.
Angrep: Sundin, Santos, Sørum, Finbogason.

Hva Slask Wroclaw driver med er vi usikre på, men de er hvertfall utenfor sesong og de var ikke bare uheldige i det omvendte oppgjøret, de var svake og fikk aldri tak i kampen. Å hente opp 0-3 borte mot et toppet Helsingborg kan de i realiteten bare glemme, og at de tapte 0-1 hjemme for Buducnost i forrige kvalikrunde er heller ikke tillitsvekkende. Men da hadde de riktinok 2-0 å gå på fra bortekampen.

Det skal være lite skader, men trener Orest Lenczyk varsler endringer. Det handler om å forsvare Polens og Slasks ære, og i det minste score et mål, sier han. Blant annet så skal nykommer Tomasz Jodlowiec (f) starte kampen og bidra med hurtighet defensivt. Rok Elsner (f/m) er suspendert etter rødt kort (to gule) i forrige kamp. Elsner har scoret Slasks eneste spillemål hittil i CL, så det er et leit fravær.

Her kan det fort bli tut og kjør fra start, for bortelaget har ikke annet valg enn å gå for en tidlig scoring. Det kan slå begge veier, men Helsingborg på hjemmebane med den troppen de stiller her, skal bli for tøft for polakkene. Scorer Helsingborg først er løpet kjørt og veien til sure miner og advarsler antagelig kort for bortelaget. Vi lar oss friste av 1,70 på Hareides lag og bruker den i en dobbel.

55. Club Brugge - FC København
Champions League-kvalifisering, returoppgjør etter 0-0 i Parken.

Club Brugge ble nummer to i Belgia forrige sesong, og skal sammen med Anderlecht forsvare Belgisk klubbfotballs ære i den gjeveste turneringen. Klubben har nordmennene Høgli og Bakenga i stallen, og Rosenborgs danske midtstopper Jim Larsen meldte nylig overgang hit. Oppgjøret i Parken var en langdryg affære uten store sjanser, noe belgierne var godt fornøyd med. I hjemlig Jupiler League topper de tabellen, etter overkommelig motstand i Waasland-Beveren og Charleroi i de to første rundene.

Trener Leekens sa på pressekonferansen nylig at laget har litt skadefravær og ikke har kunnet rotere optimalt på mannskapet i det siste. Vadis (m), Tchité (a) og Zimling (m) betegnes som usikre, og spiller ikke med mindre de selv føler seg 100 prosent klar og legen mener det samme. Dette avgjøres senere, men ikke bli overrasket om alle spiller.

Det var få eller ingen spor av europeisk klasse over FCK i det første oppgjøret. Klubben nådde gruppespillet i Champions League under Ståle Solbakkens ledelse for to sesonger siden, men dagens lag har ikke de samme kvalitetene. De er fortsatt gode nok til å ta mange poeng i dansk Superliga, men viste mot Club Brugge at de har lite i Europa å gjøre denne gangen. Stillestående, nølende og null kreativitet.

FCK-trener Ariël Jacobs har trent en rekke belgiske klubber og kommer senest fra fem år i Anderlecht. Han hvilte enkelte spillere i helgen og stiller med denne troppen, der vi ikke savner noen:

Christensen, Jacobsen, Bengtsson, Stadsgaard, Ottesen, Caludemir, Mos, Grindheim, Santin, Kristensen, Sigurdsson, Jørgensen, Oviedo, Vingaard, Wiland, Toutouh, Remmer, Cornelius, Bolanos, Busk.

Vi har liten tro på FCK her, etter den labre forestillingen mot Club Brugge sist. Når de skaper så lite hjemme, er det vanskelig å tro at de skal blomstre opp borte, og dette skal hjemmelaget vinne. Vi bruker 1,80 på hjemmeseier til Høgli og kompani. Vi får en dobbel til 3,06 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 17.55.

39. Helsingborg IF - Slask Wroclaw 1,70 3,15 3,70
55. Club Brugge - FC København 1,80 3,15 3,30

Total odds 3,06

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.