Henning Hauger i aksjon for Elfsborg i cupfinalen mot Helsingborg i mai i år. Elfsborg vant 1-0 og sikret samtidig plass i Europa League-kvalifiseringen.
Henning Hauger i aksjon for Elfsborg i cupfinalen mot Helsingborg i mai i år. Elfsborg vant 1-0 og sikret samtidig plass i Europa League-kvalifiseringen. Foto: Nils Petter Nilsson / Tt (NTB scanpix)

Henning Hauger skal til Europa League

Den tidligere Stabæk-spilleren er en fast brikke i et Elfsborg-lag som er på jakt etter suksess i Europa.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 1:
  Europa-spill med flott odds
V5 Bjerke:  Malmin har ståltro
V65 Øvrevoll:  Vanvittige premieutbetalinger
V4 Visby:  Kongen er sentral

Det ble treff på dobbelen med under 2,5 mål i kampene mellom Lille og Porto og Standard og Zenit onsdag. Dermed gikk de ordinære oddstipsene i pluss selv om Fulham sviktet mot Wolverhampton. Tilbakebetalingsprosenten på undertegnedes 153 ordinære oddstips i år er nå på 102.

Torsdag utgjør playoffmatchene i Europa League det meste av innholdet på langoddsprogrammet.

Dagens oddstips 2

Elfsborg – Rio Ave H


Henning Hauger hadde mange flotte sesonger i Stabæk fra 2003 til 2011, men fikk det ikke til i Hannover og ble løst fra kontrakten med tyskerne i januar 2013. Nå spiller han fast på midtbanen til Elfsborg, som har vært en av Sveriges beste klubber de siste sesongene.

Borås-klubben hadde en skuffende fjorårssesong både i Europa League (kun fire poeng i gruppespillet) og Allsvenskan (sjetteplass), men er klar for playoffspill i Europa League grunnet cupfinaleseiereren i mai. Slo tilbake med 2-0-seier over Kalmar i helgen etter 1-4-smellen for Helsingborg runden før og ligger på tredjeplass i Allsvenskan.

Laget virker sterkere enn de fremstod forrige sesong, og med tanke på at seriegullet allerede trolig er tapt til Malmö, er nok Europa League-spill noe som frister klubben og spillerne.

Har tatt seg videre til playoffen ved å slå ut Baku fra Azerbadjan og den islandske klubben Hafnarfjördur i de foregående rundene.

Lasse Nilsson og Jon Jönsson, som har vært ute med skader en stund, er uaktuelle i kveld. Resten av troppen er fit for fight.

Rio Ave endte på 11. plass i Primeira forrige sesong, men er kvalifisert for spill i Europa for første gang som tapende finalist i den hjemlige cupen. Slo ut IFK Göteborg forrige runde med 1-0 borte og 0-0 hjemme. Åpnet den hjemlige sesongen med tap for Benfica på straffekonk i Supercupen og fulgte opp med 2-0-seier over Setubal i ligapremieren i helgen.

Nykommerne William Jebor og Marvin Zeegelaar har ikke alle papirene i orden og er ikke med troppen til Göteborg. Høyrebacken Nuno Lopes er skadet.

Rio er et gjerrig lag som både scorer og slipper inn få mål. Oppgaven til Hauger og de andre Elfsborg-spillerne blir å bryte ned portugisernes fintspillende midtbane og nekte motstandenderen å trille ball og styre spillet.

Elfsborg er knallsterke hjemme på kunstgresset på Borås Arena (8-1-1 i serien) – et underlag som er svært uvant for Rios spillere. Vi tror mest på svenskene i kveld og spiller H til 2,15.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus