*Nettavisen* Sportspill.

Henriksen & co tar ny storskalp

POENG I SIKTET: Her har Markus Henriksen nettopp scoret mot Athletic Bilbao i Europa League tidligere denne høsten. Foto: Peter Dejong (Ap)

Markus Henriksen og AZ jakter en ny skalp i Europa League - og får den, tror Nettavisen.

22.10.15 12:12

Det ble en ny, strålende tipsdag for Nettavisen onsdag. Av fire tips gikk to inn, langskuddet på Malmö til 3,80 og den ene dobbelen til 2,54 i odds. Deilig pluss for andre dag på rad.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 2: Legia hever seg uten Berg
Oddstips 3: Umiddelbar Solskjær-effekt for Molde
Oddstips 4: Slo Rosenborg - vinner også i kveld
Langskudd
: Athletic Bilbao i trøbbel i Serbia

Liverpool - Rubin Kazan: 17 ting du ikke vet om Rubin Kazan
TV-kampene
: Slik ser din TV-uke ut

V5A Bjerke: Herlig lunsj på Bjerke
V65 Bergen: Folkehesten byr opp til kamp
V64 Umeå:
Solid banker i strålende omgang

torsdagens langoddsprogram er det en lang rekke med spennende objekter å velge i. Europa League er høydepunktet for mange, med god grunn: Liverpool og Tottenham er blant lagene som skal i aksjon.

Dagens singel 1, innleveringsfrist klokken 18.55.
AZ Alkmaar - Augsburg, H 2,70.

Hjemmelaget er i en massiv flytsone om dagen. Med fire seire og en uavgjort de siste fem kampene har de virkelig levert bra. Alle de nevnte triumfene har kommet på hjemmebane, og inkluderer seire over stortlaget Athletic Bilbao og topplaget Heracles i Eredivisie.

Etter en svært svak sesonginnledning - med bare én seier de seks første kampene - ser det brått mye lysere ut.

Midt i det hele står vår egne Markus Henriksen, som får mye av æren for AZ's opptur. Syv mål de siste åtte kampene i alle turneringer gjør seg svært godt for den sympatiske nordmannen. Det gjør ham til toppscorer i ligasammenheng, også.

I Europa League tapte de knepent for Partizan med en mann mindre i sluttminuttene og slo som nevnt Athletic Bilbao sist. Siden sist har Ron Vlaar begynt å trene med laget, mens de har re-signert Mounir el Hamdaoui. Ingen av dem spiller i dag, dog.

Augsburg synker som en stein
Murphy's lov har truffet Augsburg så til de grader denne sesongen. De har en fattig seier denne sesongen og det er mot bunnkollega Hannover på hjemmebane. Hvilken kontrast til laget som endte som nummer fem i mai!

De siste fire Bundesliga-kampene har endt med kun ett poeng, borte mot Bayer Leverkusen. Og Europa League har de virkelig ikke prioritert: Hjemmetap 1-3 for Partizan og borte 3-1 for Athletic Bilbao gjør at de sannsynligvis ryker ut av turneringen med tap i dag.

For å få litt oversikt over situasjonen i det tyske laget, mailet vi sportsjournalist i Augsburg Allgemeiner, Robert Götz. Hvorfor har sesongen egentlig vært så svak?

- Nå har Augsburg problemer med å håndtere tre turneringer. Augsburg har bare vært i toppen i to år, og nå sliter laget med å få stabilitet, skriver Götz i mailen.

Selv om Augsburg har en rekke solide spillere, har alle slitt med å innfri denne sesongen, skal vi tro Götz.

- Spillere som Altintop, Klavan, Bobadilla og Baier holder vanligvis høyt nivå, men de har ikke vært i nærheten denne sesongen. Augsburg har store problemer, er hans konklusjon.

Han tror at selv om kampen mot AZ skal prioriteres, er det aller viktigst å plukke mer poeng i Bundesliga. Europa League er et høydepunkt for gjestene, men det er Bundesliga som virkelig teller.

Klikk på bildet for å forstørre.

BO(M)BADILLA LIFE: Raul Bobadilla depper etter nok et Augsburg-nederlag. Og ja: Vi bruker dette bildet kun for å gjøre ordspill med navnet hans. Foto: Matthias Schrader (Ap)

Uten at de nødvendigvis er så trist for det: De har nok å gjøre for å berge stumpene i ligaen. Allerede i helgen venter en viktig kamp, borte mot Dortmund.

Sascha Molders, Konstantinos Stafylidis og Hong Jeong-Ho er skadet for gjestene. De har god dekning for disse. Men Raul Bobadilla er tvilsom og vil bli et massivt savn om de hviler han forut for kampen mot Dortmund. Han har slitt med en muskelskade i det siste.

Her har vi ingen problemer med å backe hjemmelaget. De har vært i strålende form på hjemmebane i det siste og har funnet en god flyt. Seier i dag vil gjøre underverker for drømmen om avansement. Augsburg ser virkelig ikke ut til å prestere noen ting som helst for tiden, og 2,70 er svært spennende odds på hjemmeseier.

Det er rett og slett så vanvittig mye som taler for en ny AZ-triumf i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.