Herlig Forus Open-oppgjør

Det er stor sport i Stavanger denne søndagen. Les våre tips og spill her.

Kommersielt

Klikk her for Nettavisens V65-tips

Det er topp travsport vi blir presentert i dagens nordiske V65 med fem hyperkjappe sprintløp samt stayerløpet Forus Maraton.

Årets Forus Open-felt er det sterkeste vi har sett, og det er fire meget gode travere vi finner plass til på V65-kupongen. Vi har et godt håp om at 4 Steinlager skal kopiere fjorårsvinner Jetstile - og spore hele veien. Isåfall blir det Steinlagers tredje triumf i storløpet der hele 1 million vanker til vinneren. Skal den norskeide 10-åringen vinne må han imidlertid holde unna for noen veldig gode konkurrenter. 2 Going Kronos er en aldeles herlig traver, men storløpsseire tar man ikke på utseende og eleganse. Kolgjini-traveren har gjort pangløp etter pangløp og virkelig samlet opp til en seier. Utgangsposisjonen kunne ikke vært bedre for 5-åringen, og svikter Steinlager er det Going vi heier på.
Vinneren av Oslo Grand Prix, spurtsterke 5 L`Amiral Mauzun med verdensstjernen Jean Michel Bazire i sulkyen vil dog garantert kjempe om seieren. Franskmennene har gjort rent bord i storløpene i Europa i år igjen, og kanskje har de nok et ess i ermet. 1 Otello Pierji skal nemlig være en meget spurtsterk 6-åring som blir hyperfarlig med åpning på oppløpet. Den blir svært lite streket og kan gi våre lesere god avkastning i lukene.

Rex Rodney æreløp
Hele 300.000 venter vinneren av løpet til minne om landets gjennom tidene mest kjente traver. Trolig tilfaller seierssjekken 2 Guiseppe Bi og Jean Michel Bazire. Stjernetrener Fabrice Souloy kommer nemlig til Stavanger med seier for øyet - say no more. Vi er dog i det patriotiske hjørnet og velger å ta med Bergens stolthet 3 Rembrandt November. Det var i dette løpet han slo igjennom i fjor - bare fire år gammel. Travet da glitrende 11.6 som fjerde, og fulgte siden opp med å vinne på 11.9 på hjemmebane. Nå virker formen skikkelig på gang igjen, og fra et perfekt spor tror vi Svein Ove Wassberg kan frembringe en aldri så liten overraskelse i V65-5.

Juel eller Juul?
Ja, det er spørsmålet i V65-innledningen. Selvom danskegjestene 7 Inzaghi og 8 Korvet Klintholm har trukket dårlige startspor er vi rimelig sikre på at de gjør opp om seierssjekken på 100.000. Korvet blir stor favoritt og også vår banker. Mye av nøkkelen ligger i startsiden der Jeppe Juel vil prøve å holde favoritten ute. Vi tror uansett Korvet Klintholm er en bedre sprinter enn Inzaghi, og at Steen Juul vinner med den tidligere Forushesten. I fjor vant han 11 av 13 løp hvorav tre på 11-tallet. 6-åringen er ikke avhengig av tet for å vinne, og to av de tre 11-seire ble tatt fra køen. Totalt har seiersmaskinen vunnet 25 av sine 31 løp!

I 3-årsløpet (V65-2) kommer Canada-stasjonerte Anders Wolden hjem til gamlelandet med 11-traveren 4 Moon Dreamer. Alltid usikkert med disse amerikahestene, og med en lang og strevsom reise i kroppen tør vi ikke bankerspille Dream Vacation-vallaken. 2 Lelia Axe viste seg som en meget sterk traver i København sist, og står fortreffelig til denne gang. Vår luring er innersporets 1 Neo Holmsminde som har fått tre løp i kroppen og står flott til i førstesporet. 7 Legacy Kronos tapte selv for en startgalopperende Lelia Axe sist, men har vist nok til å være høyaktuell her.

Tid for gull?
Vi har svært god feeling for 8 S.J.`s Gold i den tredje avdelingen. Hesten blir lite betrodd fra et vondt startspor, men vi synes ikke motstanden skremmer. Vi tipper Kristian Malmin er svært lysten på å vise seg frem på sin gamle hjemmebane - attpåtil med sin egen gullklump. Vi tror han viser frem en sterkt forbedret hest og vinner på en 11-tid i dag. Igjen er Bazire favoritt, denne gang med svenskfødte 2 Improve Ås som holder usikker form. 4 French Design og 6 Finish First er to klare garderingshester, mens også 1 Hannibal K. med mester Høitomt kan lure alle fra sitt kremspor.

I stayerløpet blir naturligvis speedkulen 14 Milord De Melleray stor favoritt, og normalt er det en klar vinner. Legg dog merke til at hesten er solgt og starter for første gang i regi Kari Lähdekorpi. Dessuten meldes det at hesten skal gå med sko denne gang, og vi velger følgelig å spekulere mot dagens største favoritt. Endel av hestene i dette løpet er omtrent ikke streket og vil gi gedigne oppganger i V65-verdien.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 432 og 1.280 kroner. Vi synes det er en meget interessant V65-omgang, og skulle noen av våre luringer innfri blir det fort storutbetaling for 6 rette.

Vi har også satt opp et DD-forslag med spillestopp kl. 15.40.