Numancia's Sergio Boris og Cesar Palacios (t.h.) fra kampen mellom Real Madrid og Numancia sesongen 2008/08, sist gang Numancia spilte i La Liga. For Real Madrid drar vi kjensel på Gonzalo Higuain.
Numancia's Sergio Boris og Cesar Palacios (t.h.) fra kampen mellom Real Madrid og Numancia sesongen 2008/08, sist gang Numancia spilte i La Liga. For Real Madrid drar vi kjensel på Gonzalo Higuain. Foto: Philippe Desmazes (AFP)

Herlig hjemmeodds fra Copa del Rey

Onsdag innfridde Zaragoza til flott odds i Copa del Rey. Torsdag byr vi på en ny godt betalt hjemmeseier.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips finsk Veikkausliiga: Brann-flopp kjemper for å overleve
V65 Øvrevoll:
Knakende fin V65-omgang på Øvrevoll
V5 Bergen
: Knallfin lunsjomgang i Bergen
V4 Bollnäs: Lunsjomgang med potensial
Lotto lørdag: 34 ekstra Lotto-millionærer skal trekkes

Det er litt hummer og kanari på torsdagens langoddsprogram. Det er blant annet full serierunde i den finske Veikkausliigaen. I tillegg spilles de tre siste 16-delsfinalene i Champions League for kvinner spilles, hvor LSK kvinner tar imot russiske Zvevda. Det er også fire kamper fra 2. runde i Copa del Ray i Spania. På ishockeyfronten spilles det fire kamper i den andre serierunden i den norske eliteserien, og det er også kamper fra KHL på oddsmenyen. For de håndballinteresserte er det kamper fra både Tyskland og Sverige på programmet.

Numancia - Sporting Gijon H 2,40 (spillestopp kl 19.55)


Onsdag lanserte vi Zaragoza som er solid singeltips hjemme mot Deportivo La Coruna til flott odds og i dag prøver vi en ny hjemmeseier i samme cup.

Numancia var faktisk i La Liga så sent som sesongen 2008/09 og opplevde nok sitt store øyeblikk da laget av alle ting slo Barcelona 1-0 i seriepremieren hjemme den sesongen i den første serierunden. Dessverre for Numancia klarte ikke laget å nyttiggjøre seg den seieren til slutt, da det endte med nedrykk våren 2009. Solide 9-3-7 på hjemmebane var ikke nok, med skrekkelige 1-2-16 på bortebane ble det nedrykk. Har siden dengang vært en middelhavsfarer i Segunda og endt i midtsjiktet hver eneste sesong, helt inntil forrige sesong. Da endte laget på 6. plass og playoff. Eliminerte der Real Zaragoza i den første utslagsrunden (1-1 hjemme og seier 2-1 borte). I opprykksfinalen mot Valladolid endte det dog med 0-3 tap hjemme i det første oppgjøret og 1-1 i bortereturen.

NB! Lørdag trekkes det ut 34 nye Lotto-millionærer. Leverer kupongen her!

Har innledet brukbart denne sesongen og startet med to poengdelinger, før det ble 2-3 tap borte mot Lugo i den tredje serierunden. Sist søndag kom så sesongens første seier med 1-9 hjemme mot Elche. Tok seg til åttedelsfinale i Copa del Rey forrige sesong. Slo ut kveldens motstander Sporting Gijon på bortebane etter straffesparkkonkurranse i 3. runde, eliminerte deretter La Liga-laget Malaga i 16-delsfinalen, men måtte melde pass mot Real Madrid i 8-delsfinalen. I de to foregående sesongene har det blitt reisepass allerede i 2. runde. Numancia kommer garantert til å rokere en god del på sin startellever i kveld.

Sporting Gijon rykket ned fra La Liga etter sesongen 2016/17, etter å ha rykket opp til La Liga etter sesongen 2014/15. Var i likhet med Numancia i playoff etter forrige sesongs 4. plass i Segunda. Men røk ut i første utslagsrunde mot Valladolid etter 1-3 tap borte og 1-2 tap hjemme i returmøtet. Har vunnet begge hjemmekampene med 2-0 i serien denne sesongen, men kun tatt ett poeng på to spilte bortekamper. Det poenget kom mot Alcorcon i seriepremieren (1-1). Sist søndag kom sesongens første tap med 0-1 mot Deportivo La Coruna. Svært moderate 6-5-10 på bortebane forrige sesong, til tross for 4. plass.

Kom først inn i Copa del Rey i 16-delsfinalen i 2015/16-sesongen (siden laget da var i La Liga), men røk ut mot Real Betis etter 0-2 tap borte og 3-3 hjemme. Også i sesongen 2016/17 kom Gijon først inn i Copa del Rey i 16-delsfinalen, også da ble det exit på direkten etter 1-2 hjemme og 1-3 borte mot Eibar. Forrige sesong startet Sporting Gijon i 2. runde med avansement etter 1-0 seier borte mot Reus, mens det altså ble 1-1 etter ekstraomganger hjemme mot Numancia i den tredje runden, og straffesparkkonkurransen ble vunnet av Numancia. Trener Ruben Baraja er helt tydelig på at serien er viktigst denne sesongen og kommer til å gjøre massive endringer i startelleveren i kveld.

Numancia hadde råsterke 15-2-4 på hjemmebane i seriespillet forrige sesong, og slo da blant annet Sporting Gijon med 3-0. Og som nevnt over tok også Numancia seg videre til 16-delsfinale i Copa Del Rey forrige sesong på bekostning av nettopp Sporting Gijon.

Med slike forutsetninger synes hjemmeseieren svært godt betalt i kveld og 2,40 på hjemmeseier ser på forhånd som torsdagens klart beste spill i Copa del Rey.

Her kan du levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør