Foto: hesteguiden.com

Herlig Kriterie-søndag på Bjerke!

Ja, vi ser frem til fire rivende oppgjør, når årets viktigste løp for våre beste 3-åringer går av stabelen, og vi serverer våre lesere en meget spenstig banker!

Kommersielt

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er mye penger å kjøre om i disse oppgjørene, og vinnerne av de åpne klassene kan plusse på en halv million kroner på kontoen, mens hoppene kjemper om en førstepremie på 200.000 kroner.

Nyhet!Vil du motta Håkons eksperttips til V65- og V75-omgangene på e-post? Klikk her !

Profiterer på tøff kjøring der fremme?
Det er alltid like spennende å se hvem som har klart å prikke toppformen til slike bataljer, og vi er litt inne på at dyktige Jan R. Mjølnerød kan snyte favorittene for konfekten i den åpne klassen for kaldblodshestene med en formtoppet 6 Horgen Tore i den fjerde avdelingen. Mens favorittene var ute i to tøffe løp i forbindelse med Kriteriet i Sverige har Østfoldingen matchet Spikeld-sønnen litt mer i det stille, og vi er rimelig trygge på at formen er helt i zenit til søndagens oppgjør.

Etter en oppløftende innsats til sølv i den nest siste starten på sterke 28.1 full vei satt 3-åringen bom fast i sin kval (så lysende ut i en startvognprøve på 24.0/300 meter i forkant av løpet), og vi har god tro på at tredjevalget (kun markert på hver fjerde kupong!) i spillet her bokfører årets tredje triumf.

Det ligger an til tøff kjøring innledningsvis i dette løpet, noe vår friske banker for dagen trolig vil profitere på til slutt. 1 Voje Spik slurvet med aksjonen til slutt i sin kval, og imponerte oss ikke, mens 2 Tin Tveiten mener vi så alt annet en fin ut, og når vi tror 3 Norheim Faksen må ta på seg å gjøre grovjobben utvendig, ja så heller vi mer og mer til at vi har gjort et riktig valg i løpet!

Tjomsland hele veien?
Ja, det er slett ikke utenkelig at 1 Tangen Mari leder hoppe-avdelingen for kaldblodshestene i den andre avdelingen rundt om, og vi garderer ikke Lome Kongen-datteren på de to minste forslagene. 3-årshoppa vant enkelt sin kval etter en luftig 25-avslutning på løpet, og normalt er det en langt kvikkere utgave av Tjomsland-traveren vi vil få se til dagens dyst med løp i kroppen etter lang pause.

Langslått av favoritten sist de møttes var 2 Eldsiri, men den tøffe Järvsøfaks-datteren har utviklet seg mye siden den gang. Persson-traveren var et lekkert skue i sin kval, og vi betaler for den seiersvante frøkna på de to største forslagene.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

De imponerte oss!
Ja, både 10 Thaia Classic (latterlig lite spilt, som en foreløpig 8-prosenter!)i V65-3 og 5 Bullchip (kun markert på 11 % av de innleverte kupongene!) i den sjette avdelingen var for oss de mest positive i kvalene for varmblodshestene. Førstnevnte var heroisk etter et tøft løp utvendig til knepent tap, og i et løp som ligner et overpacet oppgjør, tror vi Johan H. Undem feller samtlige til slutt med den speedige Hagebø-traveren, i oppgjøret for hoppene.

Sistnevnte var som en katapult fra start (vi tror ikke Kai Johansen fyrer av 2 Magnetic Line fra start, når han vet at Vidar Hop er hissig på grøten...), og hadde det ikke vært for en hjulhekt 50 meter før mål, ja så hadde Angus Hall-sønnen avist 3 Golden Brown. Løp i kroppen har garantert gjort godt, og vi ser ikke bort i fra at unghestspesialisten fremfor noen, Jan K. Waaler kammer hjem en ny storløpstriumf i den åpne klassen.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vuderinger
V65-1: Vidåpent, og vi garderer bredt. En naturlig favoritt må 9 Olympic Pine bli etter sin flotte V75-triumf i den siste starten på fine 15.0 i Drammen, men det må klaffe litt underveis med ikke alt for gode rygger fra start. Full form er det på 1 Tinitas Surprise (håpløst tøft løp sist, men veldig god forut for det), og dersom det løser seg litt fra et sjanseartet innerspor dukker garantert Holm-traveren opp i rette enden her.

Kapable 10 Quantum Maximilian er trolig forbedret med løp i kroppen etter lang pause, og Max Victory-sønnen er snakk om en tidlig gardering sammen med 6 Fredrika Kemp (knallgod nest sist, mens det ble håpløst feil sist) og 12 Connecting People (skuffet nå på slutten, men Andover Hall-sønnen er svært god på sitt beste).

V65-6: Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter dagens rebus, og vi ser for oss en luftig startside, noe 3 Enzo vil trekke fordel av til slutt. Valley Sentre-sønnen har blitt matchet i tøffe lag hele veien nå på slutten uten å ha hatt den helt rette flyten, og vi føler det er ned en klasse for Killingmo-traveren ved denne anledningen.

Den av 1 Santana Ås og 2 Staro Va Bene som når føringen i løpet uten å ha brukt for mye krutt innledningsvis blir trolig tøffest i mot vår favoritt, og med duoen 5 Kings Lucky og 9 The Seeker som to outsidere føler vi oss rimelig trygge på at vinneren er nevnt.

Nye gevinster!
På Forus på lørdag innridde vår DD-banker Røyns Skatt på enkleste vis, og nok en gang kunne de av våre lesere som kjøpte det største DD-forslaget til 300 kroner gå til utbetalingslukene! Utbetalingen ble på meget pene 1679 kroner, og vi satser på at den flotte trenden fortsetter på Bjerke på søndag!

Ekspertforslag
Til en superspennende V65-omgang på Bjerke, hvor vi spiller en meget frisk banker har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 135, 400, 800 og 2010 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 270 kroner ligger ute her .

Det største V65-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se V65-løpene fra Bjerke på nrk.no nett-tvsøndag kveld!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus