Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel Eliteserien: Mjøndalen har sett fryktelige ut
Oddssingel Premier League: Rodgers har gjort underverker med Leicester
PostNord-ligaen: Fredrikstad må levere
Norsk Tipping-ligaen: Les vår analyse av de seks avdelingene
V75 Leangen: Vi spiller to bankere i lørdagens V75
V64 Umeå:
Dobbel jackpot med 1,4 mill ekstra
V65 Biri: Helgecashen skal hentes på Biri
Eurojackpot fredag
: Potten er på 376 millioner kr

Det er en strålende fotballhelg vi har foran oss. Det er oppstart i både PostNord-ligaen og i Norsk Tipping-ligaen og det også seriestart for 1. divisjon kvinner. Men det er naturligvis også full runde i Eliteserien og OBOS-ligaen og det full pakke fra hele Europa. Fredagen byr på Buskerud-derbyet mellom Strømsgodset og Mjøndalen, det spilles fotball i Premier League, i Bundesliga, i Allsvenskan, tysk 2. bundesliga og i Danmark for å nevne noe.

NB! Fredag er det ca 376 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Strømsgodset - Mjøndalen - Marcus Pedersen scorer mål - 2,50 (spillestopp kl 18.55)

Strømsgodset var av mange sett på som en medaljekandidat foran forrige sesong. Det endte med neglebiting og kamp for å overleve. I siste serierunde lå Strømsgodset under 1-2 borte mot Stabæk og det lå an til kvalikspill for Godset. Tre minutter på overtid utlignet så Mustafa Abdellaoue for Godset og plassen ble berget, mens Stabæk måtte i kvalik.

Strømsgodset har fått en bra start på årets sesong. Innledet med 3-2 seier hjemme mot Haugesund i en jevn kamp for snaue 14 dager siden. Sist søndag var det bortekamp mot Brann, der gjorde Godset en flott 1. omgang og ledet 1-0 til pause. Ble trykket voldsomt tilbake i 2. omgang og skal nok si seg veldig fornøyd med at de fikk med seg ett poeng fra Bergen. Normalt svært hjemmesterke Strømsgodset hadde ikke bedre enn 5-4-6 på Marienlyst i fjor. Trener Bjørn Petter Ingebrigtsen kan glede seg over skadefritt mannskap i kveld.

Mjøndalen leverte en meget svak seriepremiere borte mot Vålerenga og tapte meget fortjent 0-2. Sist lørdag var det hjemmekamp mot Bodø/Glimt og det var regelrett klasseforskjell på lagene. Bodø/Glimt så ut til å gå til pause med en svært fortjent 2-0 ledelse, men så fikk Mjøndalen straffe i sluttminuttene av 1. omgang. Mjøndalen kjempet seg tilbake i kampen og tok faktisk ledelsen 3-2 for så å havne under 3-4 og utligne til 4-4, men 11 minutter på overtid sørget Håkon Evjen for 5-4 til Bodø/Glimt. Det var definitivt ingenting å si på at Bodø/Glimt vant den kampen. Mjøndalen så ikke gode sist heller, men de har dødballkraft og kveldens kamp er uansett et lokaloppgjør.

Mjøndalen har altså sluppet inn sju mål på de to første kampene. Det er "godt" nytt for målsniken Marcus Pedersen foran kveldens lokalderby. Marcus Pedersen scoret 1-0 målet for Strømsgodset hjemme mot Haugesund, men startet på benken i bortemøtet mot Brann. Det på grunn av at han har vært lenge borte med skade. I kveld setter BP garantert Marcus Pedersen tilbake i startoppstillingen. Marcus Pedersen scoret 14 mål for Godset i Eliteserien i fjor, og spilte kun 22 av kampene. I fem av hjemmekampene scoret han mål. Han er staffesparkeksekutør for Godset. 2,50 i odds på at Marcus Pedersen scorer mål i kveld er fin odds og spilles.

Klikk her for å levere spillet