Aksel Lund Svindal er blant favorittene til utforrennet i vinter-OL natt til torsdag. 
Aksel Lund Svindal er blant favorittene til utforrennet i vinter-OL natt til torsdag.  Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Herlig vinnerodds på Lund Svindal

Aksel Lund Svindal er blant favorittene til å ta OL-gull i utfor natt til torsdag.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
OL storslalåm kvinner: Feit vinnerodds på Shiffrin
OL skiskyting
: Hvem skal stoppe Dahlmeier?
OL skiskyting: Marte er Norges fremste medaljehåp
Oddsdobbel Europa League: Grønt lys på Lyon
Oddssingel 1 Europa League:
Tøft for Athletic i Moskva
Oddssingel 2 Europa League:
Napoli kan gi blaffen
OL Pyeongchang:
Her er programmet for vinter-OL

OL i Pyongchang har hittil vært en meget stor suksess for Norge, og etter at Johannes Høsflot Klæbo innfridde som storfavoritt i den klassiske sprinten tirsdag, står Norge med tre gull etter fire konkurransedager. Bortsett fra skiskyttergutta som har skutt seg vekk både på søndagens sprint og mandagens jaktstart, har de norske utøverne i all hovedsak innfridd.

Status på våre OL-tips
Vi lanserte fire tips til åpningdagen under OL lørdag. Vinnerspillet på Charlotte Kalla til 2,50 under kvinnenes skiathlon satt og i tillegg satt spillet på at Johann Andre Forfang ble beste norske utøver i normalbakken i hopp til pene 2,75 i odds. Søndag hadde vi kun to tips og medaljetipset på Sverre Lunde Pedersen gikk inn med bred margin til 2,00 i odds. Mandag lanserte vi medaljetips på Marte Olsbu og Tarjei Bø, begge til flotte oddser. Dessverre endte begge på 4. plass, men det var uansett gode forsøk. Tirsdag var dog våre to tips dårlige. Emil Iversen kom seg ikke til finale på den klassiske sprinten og da blir det ikke medaljer. Gullspillet på Sverre Lunde Pedersen var heller ikke kjempespill og selv om Lunde Pedersen gjorde en stor feil på sisterunden, var han uansett ikke i nærheten av gullvinner Kjeld Nuis på det tidspunktet.

Det har florert med utsettelser i alpint hittil i OL, og foreløpig er det kun guttas kombinasjon som er blitt gjennomført. Natt til torsdag er håp om at både kvinnenes storslalåm og mennenes utfor kan avvikles, etter at disse begge allerede har blitt utsatt en gang.

Utfor menn - Aksel Lund Svindal tar gull - 3,75 (spillestopp torsdag kl 03.00)

Det er duket for en fantastisk spennende utforøvelse natt til torsdag og både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud er naturligvis blant gullfavorittene, sammen med sveitsiske Beat Feuz og flere østerrikere og italienere.

Aksel Lund Svindal lyktes ikke med å ta noen medaljer i Sotsji-OL for fire år siden, men tok OL-gull i Super-G i Vancouver i 2010. Ellers har han fem VM-gull. Har vist meget bra takter denne sesongen etter at han kom tilbake fra skade. Leverte også en flott utfor i kombinasjonen, der han ble nummer to bak tyskeren Thomas Dressen. Og selv om det garantert er jevnt og litt hipp som happ, hvem av Lund Svindal og Jansrud som har den beste vinnersjansen, så sette vi pengene på at Lund Svindal tar gull.

Før søndagens utsatte renn, var vinneroddsen på Aksel Lund Svindal 4,50, men den er satt ned til 3,75 nå. Det er helt grei odds og spilles.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør