Mats Møller Dæhli og Cardiff har imponert på hjemmebane til tross for en skuffende høst. I dag er Championships tredje svakeste bortelag motstander.
Mats Møller Dæhli og Cardiff har imponert på hjemmebane til tross for en skuffende høst. I dag er Championships tredje svakeste bortelag motstander. Foto: Simon Bellis/Sportimage (All Over Press)

Hjemmefordelen avgjør for Cardiff

To meget gode hjemmelag, men like svake bortelag, møtes i Wales i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel: Suksesstreneren har vendt hjem
Tippetips:
Slik skal vi få 12 rette
V4/V65 Solvalla:
  Melander innleder festhelgen
V4/V5 Øvrevoll:
  Funny ettermiddag på Øvrevoll
V65 Bjerke:
  Bjerke også på fredag

Etter en trist oddsperiode for alle som liker klubbfotball, er vi endelig tilbake til normal spillhelg etter landslagspausen. Fredag er det blant annet Anand - Carlsen, Championship, La Liga, 2. Bundesliga, Ligue 1 og 2 og Superligaen på oddsmenyen.

Dagens oddstips

Cardiff - Reading H


To lag som ligger midt på tabellen etter en skuffende start på sesongen. Veien opp til playoffplassene er imidlertid ikke lenger enn at en eventuell vinner i kveld vil melde seg på opprykkskampen.

Cardiff ligger på 12. plass med 23 poeng, mens Reading på 14. har tatt 21 poeng. Brentford på den gjeve sjetteplassen har 28 poeng.

Waliserne kommer fra 0-0 borte mot Birmingham og 0-3 borte mot Bolton, mens det er blitt seier i de to siste hjemmekampene og full pott i totalt seks av åtte kamper spilt i Cardiff.

Det er usikkerhet rundt noen av lagets spillere som har vært på landslagsoppdrag den siste uken. Kewyne Jones var ikke tilbake i Cardiff før i går etter å ha spilt karibisk cupfinale for Trinidad og Tobago, mens Irlands Anthony Pilkington har pådratt seg en liten skade.

Midtstopperen Bruno Manga sliter med en muskelskade og testes før kampstart. Forsvareren Kagisho Dikgacoi er langtidsskadet.

Reading har vært frykteligepå bortebane denne sesongen og står med kun én seier og 6-16 i målforskjell på de første åtte kampene på fremmed gress. Kommer fra hjemmetap for Charlton, men vant den forrige kampen (også det hjemme) mot Rotherham 3-0.

Midtbanespilleren Hope Akpan er ute de tre neste månedene etter å ha skadet skulderen i spill for Nigeria. Anton Ferdinand har trent bra under landslagspausen, men denne kampen kommer for tidlig. Jem Karacan og Danny Williams befinner seg fortsatt på skadelisten.

Garath McCleary og Shaun Cummingser endelig tilgjengelige etter langtidsskader.

Dette er to lag som er som dag og natt hjemme og borte, og det frister helt klart å spille på Championships fjerde beste hjemmelag til 2,00 i odds.