Rune Skarsfjord har til vane å skuffe borte.
Rune Skarsfjord har til vane å skuffe borte. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Hønefoss svikter borte

Hønefoss avsluttet vårsesongen med en imponerende seier, men på bortebane svikter de ofte. I dag besøker de Nest-Sotra.

Kommersielt

Det ble flott treff på dagens singel i går, da Kristiansund hadde få problemer med å slå Bærum og dermed sikre at spillet til 2,25 gikk inn. Den andre kampen, Rosenborg mot Sogndal, ble mer kontroversiell og uavgjorttipset til 4,45 var farlig nær å gå inn mot slutten. 

Dagens singel
Nest-Sotra - Hønefoss, H 2,00

Dagens singel

Nest-Sotra - Hønefoss H

Nå er ferien over og mange vil spørre seg om Nest-Sotra kan holde på den gode formen de viste på vårsesongen. De viste seg absolutt som et godt og stabilt lag over en lengre periode, og følelsen sier at de ikke lider av nyopprykketsyndromet - startet friskt og avslutter elendig.

Stallen er imidlertid litt sårbar for skader og da har de gjort kreative og gode grep for å forhindre en krise i den kommende høsten. Ørjan Hopen er hentet inn på lån fra Sogndal og trener Tommy Knarvik har fått tillatelse til å spille om det virkelig er krise.

Ferien kom på et veldig gunstig tidspunkt for sotringene, for de fem siste kampene før ferien endte med kun fem poeng. I disse kampene er et skuffende 1-1-resultat mot Ull/Kisa, men ellers har hjemmetapene kun kommet mot Sandefjord og Mjøndalen. Tromsø er blant lagene som har reist tomhendt hjem.

Tomhendt hjem har Hønefoss og Rune Skarsfjord også til vane å hjemvende etter bortekamper. De vant mot Ull/Kisa i deres mest begredelige periode på lenge, og tok poeng mot i år hjemmesvake Hødd, ellers har de tapt og tapt på reisefot. 6-0-tapet mot Strømmen i siste bortekamp var forferdelig. Rune Skarsfjord er ikke fremmed med å være dårlig på bortebane, og det virker som en liten forbannelse hviler over den nybakte Hønefosstreneren.

De avsluttet våren på best mulig vis og skulle nok aldri ønske at ferien kom rett etter at de slo Ranheim på hjemmebane. Ferien har de brukt til et par forsterkninger, og franske Loic Abenzoar, en 25 år gammel stopper med fortid i Lyon, er ventet å gå rett inn i startoppstillingen.

Mange vil nok tvile på om Nest-Sotras drømmesesong kan fortsette ut i høsten. Likevel har de bevist nok til å fortjene tillit også fremover. På hjemmebane har de jevnt over vært gode og Hønefoss er ditto dårlige borte. 2,05 på hjemmeseier er dagens beste spill.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus