*Nettavisen* Sportspill.

Hockey-Pelle ikke imponert av Modo

Foto: Scanpix

Les vår svenske hockeyeksperts vurderinger av torsdagens SHL-matcher.

03.10.13 10:10

Svenske «Hockey-Pelle» er Sportspills faste tipsekspert for kampene i Svenska hockeyligaen (tidligere Elitserien). Det ble fullklaff for alle tre tipsene i går. Spesielt sterkt var det å prikke inn seier til bunnlaget Växjös mot serieleder Skellefteå til 2,95 i odds.

Frölunda - Örebro (8. plass – 7. plass)
Odds: 1,60 - 3,90 - 3,40
Begge lagene står med ti poeng etter sju omganger. Frölunda har en del svakheter, men det finnes også mye viljestyrke i laget. Det syntes sist, da de kom tilbake og tok poeng etter å ha ligget under 1-3 for Brynäs. Trener Roger Rönnberg har ikke helt bestemt seg for hvordan han skal komponere laget i kveld. Gustav Rydahl var ikke med på gårsdagens trening, og det er noe usikkerhet rundt Dick Axelsson. Ellers ser det bra ut.

Jeg stor respekt for Örebro, som presterer bra tross små midler. Som tidligere nevnt: Laget trives best i underdog-rollen og når man kan spille på motstandernes feil. Det er usikkert om Marcus Weinstock (scoret mot Linköping) og dyktige Ben Walter, som begge skal bli fedre, stiller i dag.

Ingen av oddsene på denne kampen frister, men U til 3,90 er mest aktuelt.

Modo - Brynäs (12. plass – 4. plass)
Odds: 1,90 - 3,70 - 2,55
Modo har vært akkurat like svake som tabellen tilsier (i motsetning til Växjö, som vi spilte til fin odds i går). Jeg har sett lagets to siste hjemmematcher, og jeg er på ingen måte blitt imponert. Det finnes flere skøyesterke spillere i troppen, men pasningene ender ikke dit de skal, og det er dårlig flyt i spillet. Joonas Lehtivouri og Mattais Ritola er trolig ute, men Anssi Salmela kan bli klar.

Brynäs har mye fart i midtsonen og er lure og resolutte i angrepet. Er imidlertid nødt til å minimere feilene rundt egen ”blå” og vise mer muskler rundt eget mål. Kan bli noen få endringer i formasjonene, men troppen er den samme som sist.

Dette føles som en UB-match. 2,55 er i underkant, men Brynäs får tipset.

Linköping - HV 71 (3. plass - 11. plass)
Odds: 1,70 - 3,80 - 3,05
Interessant derby.
Linköping har gjort en generelt god sesongstart, men tapte sist. Har mange ”finlirare”, men orker ikke å jobbe like hardt som Örebro. Jeg regner med at innsatsen forbedres i kveld. Viktige Johannes Salmonsson er tilbake, noe som styrker laget offensivt.

HV 71 er overhode ikke å kjenne igjen. Man vant riktignok sist, men møtte da et blodfattig Modo. Seieren ble også dyrkjøpt, da Mattias Karlsson skadet skulderen og blir borte i flere måneder. Har også Johan Davidsson og flere andre spillere på skadelisten.

Det er for tidlig å friskmelde HV 71, men laget kommer til å selge seg dyrt i kveld. Linköping er med rette favoritter, men 1,70 er ikke så spennende.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.