Leksands sportssjef Tommy Salo i aksjon som keeper for Sverige under VM i ishockey i 1999.
Leksands sportssjef Tommy Salo i aksjon som keeper for Sverige under VM i ishockey i 1999. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Hockeydobbel til herlig odds

På et strålende oddsprogram lanserer vi en dobbel fra Sverige til spenstige 4,78 i odds.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 2: 
Symons vil ha Fulham-jobben
Oddstips: 
  Enda en rekord for Bournemouth?
Oddstips 2:
  Sassuolo har startet klatringen
V4 Östersund:
  Blekkan med ambisjoner
V5 Momarken:   Vinter i vente
V64 Axevalla:  Norsk banker i millionjakten

Vi har et formidabelt langoddsprogram foran oss denne tirsdagen med drøssevis av fotball på menyen, i tillegg til at det hockey både her hjemme og i Sverige.

Vi kommer med flere oddstips i dag, blant annet en frisk hockeydobbel fra Sverige som serveres her.

Dagens dobbel

Leksand - Brynäs H
Luleå - Linköping H


Leksand - Brynäs H 2,28
Hett Derby i Dalarna mellom to av Sveriges mest tradisjonsrike lag. Disse to klubbene dominerte svensk ishockey på 60 og 70-tallet, og spesielt Leksand har vært svært populære siden dengang og har en vanvittig tilhengerskare i alle deler av Sverige. Ingn av lagene har derimot hatt noen god sesonginnledning, og etter at en drøy fjerdedel av grunnserien er unnagjort, er Leksand helt sist, mens Brynäs er fjerde sist.

Det har imidlertid vært bedring for Leksand på slutten etter at sportssjef Tommy Salo tok grep. Nevnte Salo hadde en strålende karriere som keeper og er mest kjent for den avgjørende strafferedningen mot Canada under Lillehammer-OL i 1994, som førte til at Sverige tok sitt første OL-gull noensinne og for den gedigne tabben mot Hviterussland i OL i Salt Lake City i 2002, der Sverige sensasjonelt røk ut i kvartfinalen.

Salo har vært handlekraftig i Leksand og etter en meget svak sesongstart tok han grep og skiftet ut fire-fem spillere og nykommerne har levert varene. 10 poeng etter 15 spilte er uansett sørgelig fasit, men til tross for at laget har møtt topplagene HV71, Växjö Lakers (to ganger), Skellefteå, Ørebro og Frölunda i de seks siste kampene har det blitt to seire. Spillemessig har det også vært klar bedring og keeper Oscar Aisenfelt har nærmet seg nivået fra forrige sesong. 

Når det gjelder Brynäs så har laget 21 poeng og av disse er kun seks poeng tatt på borteis der fem av sju kamper hittil er tapt etter ordinær tid. Gävle-laget har så langt hatt sin klare styrke på hjemmeis. I fjorårets grunnserie tapte laget to av bortekamper mot Leksand. Skademessig ser det bra ut for Brynäs som kun mangler Lukas Kilström.

Dette handler uansett mest om odds og 2,28 på at Leksand tar denne i kveld er meget forlokkende. Kampen kan spilles singel, men vi setter listen høyt i dag og kombinerer med en annen kamp fra Eliteserien, der hjemmelaget også betaler over 2 ganger pengene.

Luleå - Linköping H 2,10
Sensasjonelle fem strake tap for topptippede Luleå nå, og dermed har laget tapt terreng i toppen. Har likevel samlet sammen 22 poeng. Har faktisk ikke scoret mer enn åtte mål på sine fem siste kamper og sliter altså voldsomt med målproduksjonen.

Variable Linköping har ett poeng mer (23) og 18 av de 23 poengene er tatt hjemme i Linköping. Borte er kun en av åtte kamper vunnet etter ordinær tid, fire er tapt etter ordinær tid og to er tapt etter forlengning. Mattias Sjögren, Sebastian Karlsson og Mark Matheson er på skadelisten.

Det ble spilt tre tilsvarende oppgjør i Luleå i grunnserien sist sesong og Luleå vant alle tre (5-1, 3-2 og 6-0). 

Det er alt annet enn sannsynlig at Luleå ryker på sitt sjette strake tap i kveld. Prestasjonsmessig har Luleå vært gode i de siste kampene og vunnet skuddstatikkene, men ikke fått pucken i mål. I kveld er det bortesvake Linköping som er motstander og 2,10 på at Luleå kommer tilbake på vinnersporet er klart godkjent betaling.

Vi får dermed en hockeydobbel til meget spenstige 4,79 i odds. Lykke til.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus