*Nettavisen* Sportspill.

Holder fienden på avstand

Face The Enemy elsker 800-metersbaner og i kveld tror vi han leder DD-1 helt til mål er passert.

19.11.07 14:54

Her finner du Nettavisens DD-tips

Her kan du laste ned løpsprogrammet

Etter at 3 Face The Enemy ble kjøpt til Norge har han vunnet hele 14 løp og tjent nesten 600.000 kroner. Den ekstremt startkjappe Viking Kronos-sønnen er nok aller best på sprint, men fire av løpene er vunnet på full distanse.

Mer oppsiktsvekkende er det dog at hele 11 av triumfene har kommet på våre to minste travarenaer Klosterskogen og Drammen. Den tidligere Kolgjini-traveren har nemlig en flott svingteknikk samtidig som det alltid er vanskeligere å runde til seier fra køplass på disse "minibanene".

Jakter den ellevte strake
De siste 10 seierne er faktisk alle tatt på banene i Skien og Drammen, jevnt fordelt med 5 seire på hver bane. At baneprofilen er til Face The Enemys fordel forteller statistikken alt om. De to siste sesongene har hesten tatt 10 seire på totalt 40 starter. 15 av disse startene er gjort på de to nevnte 800-metersovalene, og i tillegg til ti seire snakker vi om plasseringene 2,2,3,4 og 5. De 25 øvrige startene på 1000-metersbaner er altså seiersløse, neppe noen tilfeldighet.

Vi tror derfor en fantastisk fin statistikk blir enda bedre tross full distanse i kveld.

Granar en vinner bak bilen?
En adskillig ferskere hest som ikke har samme dokumenterte statistikk i ryggen er 2 Moe Granar i DD-2. Lillebroren til Moe Odin har kun startet 13 ganger i sitt liv, og 4-åringen gjør i kveld bare sin andre start bak bilen.

I det første autostartløpet, nettopp her på Drammen 4. juni i år, beholdt hesten enkelt føringen fra førstespor. Den ble senere overrumplet av gode Rydell, og galopperte i tempoøkningen. Hesten til Asbjørn Mehla har dog gjort sine saker meget godt og har tjent hele 140.000 denne sesongen. Braute-sønnen kan ikke unngå å bli stor favoritt i jakten på årets femte seier.

Mehla kunne fortelle oss at Granar var veldig redd bilen i prøvestartene, og at han trolig kommer til å kjøre noen startvognprøver med ham før løpene i dag også. Mehla hadde derfor god tro på feilfri avgang og seier i kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vi spiller Moe Granar alene på det minste forslaget, mens vi tar med kapable 1 Vir på det største. Løser Vir feilfritt kan Mikkelborg lede hele veien og da blir oddsen veldig fin. Favorittkombinasjonen (3 mot 2) gir 5.50 i odds, mens man mot Vir ligger an til å få 20 ganger pengene (omsetning på snaue 150.000 pr. kl. 14.30).

Ekspertforslag
Vi har satt opp to spilleforslag med innleveringspris på 100 og 400 kroner.

Kjøp en bong og se DD-løpene på Nrk2 kl. 22.45 i kveld

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag