Maynor Figueroa og hans Honduras har vinnersjanse mot Sveits i kveld.
Maynor Figueroa og hans Honduras har vinnersjanse mot Sveits i kveld. (AP/Scanpix)

Honduras til sjokkodds

Sveits har gjort alt annet enn å imponere i VM hittil og da lanserer vi Honduras til sjokkodds som et herlig langskudd onsdag kveld.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
VM-tips 1:Gruppe F kan bli trukket
VM-tips 2: Messi leverer igjen
V5 Charlottenlund:Elitehest gjør comeback
V65 Bjerke:Lerum soper inn og byr på kanonobjekter

Vi står overfor nok en spennende VM-dag, og i kveld er det gruppe E og F som skal avgjøres. Klokken 18 spilles Nigeria – Argentina og Bosnia – Iran, mens vi kan glede oss til Honduras – Sveits og Ecuador – Frankrike kl. 22. Det er også dueller fra Wimbledon og matcher fra norsk fotball på onsdagens langoddsprogram.

Dagens VM-langskudd

Honduras - Sveits H


En drøss med teorier
Forutsetningene i gruppe E er som følger. Frankrike er allerede videre i VM (selv om noen teoretikere vil hevde at dersom Frankrike går på en grisesmell mot Ecuador og Sveits skulle slå Honduras med fantasisifre, så kan laget ryke ut). Slike teorier er selvsagt ikke mulig å tro på. Hvem som slår følge med Frankrike er derimot helt vidåpent. Sveits er videre med seier eller uavgjort dersom Frankrike slår Ecuador. Hvis Ecuador spiller uavgjort mot Frankrike, må Sveits slå Honduras pga målforskjellen. Skulle Ecuador gå hen å slå Frankrike, må Sveits ha storseier mot Honduras (da Sveits har to må dårligere målforskjell enn Ecuador).

Kan avansere
Honduras har faktisk også en liten mulighet til avansement. Da kreves det minimum tomålsseier mot Sveits, og i tillegg må Frankrike slå Ecuador med minimum to mål. I tillegg må Honduras da score minst tre mål, pga innbyrdes tap mot Ecuador. Så det er litt av noen teorier som må til for at Honduras skal ta seg videre.

Marginer mot
Hvorom allting er så går vi likefullt etter seier til Honduras i kveld. Laget har hatt ekstrem motflyt i VMs to første kamper. Rødt kort og straffe imot mot Frankrike i åpningskampen (rett før pause på stillingen 0-0). Det forklarer det meste om 0-3 tapet der. I kampen mot Ecuador var Honduras minst like bra. Ble trolig fradømt et mål i den kampen og fortjente ikke å tape den kampen med 1-2. Har ingen skader eller karantener å forholde seg til i kveld.

Ikke imponert
Sveits har vært en gedigen skuffelse hittil, og var mer enn heldig som vant sin åpningskamp mot Ecuador (seiersmål på overtid). Ble totalt overkjørt av Frankrike og lå under 0-5, før laget scoret to sene reduseringsmål og tapte 2-5. Defensivt har det ikke sett bra ut og selv om Sveits naturligvis skal være favoritter i kveldens kamp, er det jo himmelvid forskjell på det og å spille laget til ULTRAYNKELIGE 1,35 i odds. Midtstopper Steve von Bergen skadet seg tidlig mot Frankrike (ut allerede etter ni minutter). Ble da erstattet av velkjente Philippe Senderos, som også er ventet å være makkeren til Johan Djorou i midtforsvaret i kveld. For øvrig er det ingen skader eller karantener for Ottmar Hitzfelds mannskap. 

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus