*Nettavisen* Sportspill.

Husker du Luton?

Foto: Wikimedia Commons

Cupvinnerne fra 1988 kjemper en desperat kamp for komme tilbake i ligasystemet.

10.07.14 14:00

Øvrig meny fra Sportspill.no lørdag:
Oddstips 1: Varsellampene blinker i alle retninger
Tippetips: United banker bunnlagene
V75: Store penger og Big Business

Det er seks kamper fra Premier League på dagens oddsprogram. Ellers kan vi blant annet spille på Tour de Ski og objekter fra diverse hockeyligaer.

Dagens andre oddstips er hentet fra Conference.

Dagens langskudd
Hull – Fulham B 3,55
Hull gjorde en god match mot United andre juledag, men måtte se at alle poengene ble med tilbake til Manchester. Har dermed 0-3-2 på de siste fem i serien og ligger på 12. plass med 20 poeng. Keeper Allan McGregor og David Meyler måtte ut med skader mot United, og det er lite trolig at duoen rekker dagens kamp. Alex Bruce pådro seg også en smell i den matchen, og det er usikkert at han blir klar. Stephen Quinn og Sone Aluko er uaktuelle.

Fulham knep alle poengene i sluttminuttene borte mot Norwich sist og klatret opp på 18. plass med 16 poeng. Kun målforskjellen skiller opp til sikker plass. Førstekeeper Maarten Stekelenburg er ute for Fulham etter å ha skadet seg på trening første juledag. Brede Hangeland, Philippe Senderos og Matthew Briggs er også skadet, mens Dimitar Berbatov er usikker.

Den nye manageren Rene Meulensteen ser ut til å ha fått litt skikk på Fulham, og når man er i stand til å slå Norwich på bortebane, er et litt svekket og desillusjonert Hull ingen umulig oppgave. Vi lokkes av oddsen på 3,55 og lanserer Hull som dagens langskudd.

Dagens avslag
Aston Villa – Swansea
To lag i svak form (Villa har tapt fire på rad, mens Swansea har 0-2-2 i samme periode). Det er helt uaktuelt å spille H til 2,60, men B-oddsen (2,45) på et Swansea-lag uten Michu og som trolig kommer til å stille noe alternativt grunnet tett juleprogram, frister heller ikke nevneverdig.

Dagens spill
Luton – Kidderminster H 1,85
Hvis du var interessert i engelsk fotball på 80-tallet, husker du garantert Luton. The Hatters var ingen storklubb den gangen heller, men klarte å klore seg fast i den øverste divisjonen en rekke sesonger.

Klubbens beste sluttplassering noensinne er sjuendeplassen fra 1986/87, og året etter ble Arsenal slått i ligacupfinalen i en thriller av en match.

"The Hatters" spilte sist i toppdivisjonen i 1991/92, og de siste 21 årene har vært en tilnærmet endeløs nedtur. Store økonomiske problemer på 2000-tallet bidro til at man falt utenfor det offisielle ligasystemet i 2008/09, og siden den gang har laget spilt i Conference. Det har blitt playoffspill tre av de siste fire sesongene, og i 2012 spilte man opprykksfinale mot York på Wembley. Den endte 1-2.

Luton er for tiden det store formlaget i Conference. Står med 5-1-0 på de siste seks og har ikke tapt på 16 matcher. Slo Barnet 2-1 på bortebane andre juledag og ligger på andreplass, ett poeng bak Cambridge. Det er kun ett lag som rykker direkte opp til League Two, så alle poeng er verdifulle for Luton.

Jonathan Smith ble utsatt for en meget stygg takling sist og er ute med beinbrudd. Andy Parry og Solomon Taiwo er på vei tilbake etter skader, men det er usikkert om de blir klare til dagens kamp.

Kidderminster stod med tre strake tap før det ble en etterlengtet 2-1-seier hjemme mot middelmådige Hereford for to dager siden. Ligger på den nederste playoffplassen med 42 poeng, åtte bak dagens motstander. Har bare tatt 14 poeng på fremmed gress.

Joe Lolley, som har scoret nest flest mål for "Harriers" denne sesongen, er usikker i dag. Det samme er Danny Jackman og Mickey Demetriou.

Luton stakk av med alle poengene på bortebane da lagene møttes i serien i august, og vi tro på tre nye poeng til dagens hjemmelag, som ennå ikke har tapt på Kenilworth Road.

Objekter kan ikke spilles som singel, og vi kombinerer med en annen kamp fra Conferenece.

(Norsk Tipping satte ned oddsen på Luton til 1,65 etter at tipset var publisert)

Alfreton – Southport H 1,65
Tre kjappe trepoengere har ført Alfreton opp på en flott fjerdeplass. Andre juledag ble det 3-2-seier borte mot Wrexham i en meget spennende affære, og stemningen er nok på topp i troppen etter å ha avgjort oppgjøret på overtid. Har flotte 9-1-2 hjemme.

Midtbanespilleren John McGrath sliter med en skade og er usikker i dag. Josh Law er fortsatt ute, men forsvareren Nick Fenton er tilbake etter karantene.

Southport har stusselige 0-2-4 på de siste seks og har falt ned til 19. plass. Med 23 poeng er det bare to poeng ned til nedrykk. Eneste lyspunkt er at de to poengdelingene er kommet i de to siste matchene (1-1 borte mot brukbare Salisbury og 0-0 hjemme mot svake Chester i en sjansefattig match sist).

Southport er ligaens tredje svakeste bortelag (1-2-9), og vi nøler ikke med å anbefale H her.

Luton – Kidderminster1,85 - 3,15 - 3,15
Alfreton – Southport 1,65 -3,25 - 3,80
Samlet odds: 3,05
Klikk her for å levere dette spillet

(Norsk Tipping satte ned oddsen på Luton til 1,65 etter at tipset var publisert)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag