*Nettavisen* Sportspill.

HV71 best i derbyet

Ted Brithen (til høyre) og resten av HV71-spillerne har hatt pause fra SHL helt siden torsdag forrige uke og stiller uthvilte til kveldens derby mot Växjö. Foto: Instagram

HV71 har vunnet fem hjemmekamper på rad mot smålandsrival Växjö.

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel 1:
Klar fordel Ringen
Dagens dobbel 2:
Spiller sin 800. kamp
V64/V4 Solvalla:
Redens nye stjerne innfrir

Fredagens oddsprogram består blant annet av kamper fra La Liga, Ligue 1, Ligue 2, League One, League Two, NHL og SHL. I tillegg er er det verdenscup i slalåm og skiskyting på menyen.

HTML EMBED

Dagens oddstips

HV71 - Växjö H


HTML EMBED


HV71 er klart forbedret etter den svake fjorårssesongen og ligger på en knallsterkt andreplass i SHL. Har gjort det spesielt bra på hjemmebane, der det er blitt 12 seiere etter ordinær tid og totalt 40 poeng på 19 matcher.

Kommer fra et knepent hjemmetap for formsterke Färjestad og 2-5-tap for hjemmesterke Linköpng. Før det vant laget fem kamper på rad.

HV71 har ikke vært aksjon siden 8. januar og har fått god tid til å forberede seg til kveldens smålandsderby.

Keeper Erik Ersberg er utestengt også i kveld, mens backen Axel Eidstedt er skadet. Det 18 år gamle talentet Kevin Fiala har vendt hjem til NHL-klubben Nashville Predators.

Ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

Växjo kommer fra knepne seiere mot tabelljumboen MODO og Djurgården (9. plass) og har klaret til sjetteplass. Har tatt fem poeng mindre enn HV71, men har spilt én match mer enn rivalen.

Er ikke noe stort bortelag og har tapt 10 av 17 matcher på fremmed is.

Begge lagene går inn i en hektisk helg, med kamp også lørdag. HV71 reiser den nokså korte veien til Stockholm for å møte Djurgården, mens Växjö skal nordover til Norrbotten for å møte Luleå.

Den sistnevnte matchen starter allrede kl. 16 lørdag, noe som innebærer at Växjö skal i aksjon igjen 18-19 timer etter kampslutt i kveld.

HV71 har vunnet de fem siste hjemmekampene mot Växjo, og vi tror laget slår tilbake etter de to to tapene i serien med seier i kveld. H spilles til 1,85 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.