JUBLENDE GLADE: Algerie jubler for lagets fjerde mål mot Sør-Korea. Ingen afrikanske lag har scoret fire mål i en VM-kamp tidligere.
JUBLENDE GLADE: Algerie jubler for lagets fjerde mål mot Sør-Korea. Ingen afrikanske lag har scoret fire mål i en VM-kamp tidligere. Foto: Martin Meissner (Ap)

Hvem hadde tro på Algerie?

Overraskelsen kan kapre den siste ledige sluttspillbilletten.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
VM-tips 1:Begge er videre med uavgjort, men ...
VM-tips 2:Ghana danser seg til sluttspillet
VM-tips 4: Dette kan bli stygt for Sør-Korea
Dobbel V5 Bergen:Lerum byr på godbiter
V65 Øvrevoll:Ny storutbetaling på gang?
Lunsj-V5 Bjerke:Lerum byr på nye sjokkobjekter

Vi er kommet til siste dag i VMs grunnspill, og i dag er det gruppe G og H som skal avgjøres. I tillegg til USA – Tyskland, Portugal – Ghana, Algerie – Russland og Sør-Korea – Belgia finnes det dueller fra Wimbledon og matcher fra norsk, svensk og finsk fotball på oddsmenyen.

Dagens VM-tips 3

Algerie - Russland H


Forutsetningene før siste runde i gruppe H er som følger: Belgia har seks poeng og er sikret sluttspillplass. Lager ender på førsteplass med uavgjort mot Sør-Korea. Skulle det bli tap, vil Algerie gå forbi med seier over Russland.

Algerie står med tre poeng og klarer seg trolig med uavgjort. Fire poeng holder imidlertid ikke dersom Sør-Korea skulle slå til med en storseier over Belgia.

Russland må vinne for å ha håp om å gå videre. Men landet er også avhengig av å holde Sør-Korea bak seg på målforskjell dersom sistnevnte skulle vinne over Belgia. Russland har ett minusmål, mens Sør-Korea har to minus.

Sør-Korea må også vinne for å ha mulighet til å nå sluttspillet. Er samtidig avhengig av at Algerie ikke vinner over Russland. I tillegg må målforskjellen bli bedre enn det Algerie eller Russland ender på dersom to av disse tre lagene skulle få fire poeng.

Algerie ble tippet nord og ned av de fleste ekspertene, men har overrasket med flott angrepsspill og har gode muligheter til å ta seg videre til åttedelsfinalen. Laget er godt trent og organisert, og foran på banen finner man spennende navn som franskfødte Sofiane Feghouli (Valencia) og Islam Slimani (Sporting Lisboa), som begge har notert seg på scoringslisten.

Laget hadde Belgia i kne i åpningskampen, men tapte til slutt 2-1. Fulgte opp med målfest mot Sør-Korea (4-2).

Skademessig ser det bra ut.

Russland har ikke vært noen åpenbaring så langt i VM. Det går for mye på tvers under Fabio Capello, og så langt har laget bare scoret ett mål. Åpningskampen mot Sør-Korea (1-1) var en nokså trist affære. Spillerne forsvarte seg bra mot Belgia og hadde ett poeng i lomma, men et sent mål av Divock Origi sørget for at kampen endte 0-1.

Den unge Spartak Moskva-spissen Aleksandr Kozlov er usikker, ellers ser det bra ut i troppen.

I kveld er Russland nødt til å vinne, og det blir interessant å se hvordan laget takler det å være den førende og offensive parten mot en motstander som før VM startet ble ansett som et av mesterskapets svakeste nasjoner.

Algerie spilte en meget god defensiv kamp mot Belgia og var samtidig livsfarlige på overganger. I kveld kan laget følge samme filosofi, og det kan fort gi gode muligheter mot et Russland som må tenke angrepsfotball.

Dette er en åpen kamp, men vi fristes mest av 3,30 i odds på Algerie.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus