Laura Dahlmeier under medaljeseremonien etter å ha vunnet OL-gull på mandagens jaktstart.
Laura Dahlmeier under medaljeseremonien etter å ha vunnet OL-gull på mandagens jaktstart. Foto: Eric Gaillard (Reuters)

Hvem skal stoppe Dahlmeier?

Laura Dahlmeier tok fem VM-gull i fjor og har innledet med to strake OL-gull. Torsdag jakter hun sitt tredje.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Ol utfor menn: Herlig vinnerodds på Lund Svindal
OL storslalåm kvinner:
Feit vinnerodds på Shiffrin
OL skiskyting: Marte er Norges fremste medaljehåp
Oddsdobbel Europa League: Grønt lys på Lyon
Oddssingel 1 Europa League:
Tøft for Athletic i Moskva
Oddssingel 2 Europa League:
Napoli kan gi blaffen
OL Pyeongchang:
Her er programmet for vinter-OL

OL i Pyongchang har hittil vært en meget stor suksess for Norge, og etter at Johannes Høsflot Klæbo innfridde som storfavoritt i den klassiske sprinten tirsdag, står Norge med tre gull etter fire konkurransedager. Bortsett fra skiskyttergutta som har skutt seg vekk både på søndagens sprint og mandagens jaktstart, har de norske utøverne i all hovedsak innfridd.

Status på våre OL-tips
Vi lanserte fire tips til åpningdagen under OL lørdag. Vinnerspillet på Charlotte Kalla til 2,50 under kvinnenes skiathlon satt og i tillegg satt spillet på at Johann Andre Forfang ble beste norske utøver i normalbakken i hopp til pene 2,75 i odds. Søndag hadde vi kun to tips og medaljetipset på Sverre Lunde Pedersen gikk inn med bred margin til 2,00 i odds. Mandag lanserte vi medaljetips på Marte Olsbu og Tarjei Bø, begge til flotte oddser. Dessverre endte begge på 4. plass, men det var uansett gode forsøk. Tirsdag var dog våre to tips dårlige. Emil Iversen kom seg ikke til finale på den klassiske sprinten og da blir det ikke medaljer. Gullspillet på Sverre Lunde Pedersen var heller ikke kjempespill og selv om Lunde Pedersen gjorde en stor feil på sisterunden, var han uansett ikke i nærheten av gullvinner Kjeld Nuis på det tidspunktet.

Skiskyting 15 km kvinner - Vinnerspill Laura Dahlmeier - 2,15 (spillestopp torsdag kl 09.10)

Denne øvelsen ble altså utsatt fra onsdag til torsdag på grunn av sterk vind.
Mens alle de store kanonene i skiskyttereliten, stort sett har skutt seg vekk under de to første OL-øvelsene, har tyske Laura Dahlmeier stått fjellstøtt og tatt to strake OL-gull. Hun ble den store VM-dronninga i Hochfilzen i fjor tok fem gull da.

Onsdag er det hennes kanskje aller beste øvelse, det som på fagspråket kalles normaldistansen. Det er 15 km med fire skytinger og den eneste øvelsen i skiskyting der det gis ett tilleggsminutt per bom. Dahlmeier tok gull på denne distansen i VM i fjor, og hun tok verdenscupseire både i Østersund og Ruhpolding på denne distansen forrige sesong. Hun skjøt seg riktignok bort den eneste gangen hun har gått distansen denne sesongen, i Ruhpolding tidlig i januar. Men her i Pyeongchang har Dahlmeier sett veldig stabil ut på standplass og kun skutt en bom på 30 skudd.

1,85 var oddsen på at Laura Dahlmeier tar sitt tredje strake OL-gull før øvelsen normalt skulle gått onsdag. Nå er oddsen steget til 2,15 og det er bare å bukke og takke for, all den tid hovedopponentene har skutt elendig hittil i mesterskapet. Vi setter pengene på enda et gull til Dahlmeier.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør