Vitesse-spillere avbildet i en tøff duell mot PSV-spillere i en seriekamp tidligere i sesongen.
Vitesse-spillere avbildet i en tøff duell mot PSV-spillere i en seriekamp tidligere i sesongen. Foto: Olaf Kraak (Afp)

Hvorfor er dette laget favoritt?

Vi takker og bukker for den gode hjemmeoddsen på Groningen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd:
  Senker Torres Barca også?
Oddstips 2:
Hele gruppen kan bli trukket
V76 Bjerke:
Trav-Kurt spilte inn 1,2 mill.

Onsdagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra ligacupen, Copa del Rey, Coppa Italia, Afrikamesterskapet og SHL.

Dagens oddstips

Groningen – Vitesse Arnhem H


Vi er kommet til kvartfinalen i den nederlandske cupen. Ingen av disse to har noen stolte cuptradisjoner, og forrige sesong ble begge slått ut i fjerde runde.

I år er imidlertid landets to klart beste lag, Ajax og PSV, allerede utslått, og vinneren av dagens kamp kan få enkel motstand i semifinalen. Det har økt motivasjonen for oppgjøret betraktelig, og i pressen omtaler Groningen-kaptein Michael Kieftenbeld kvartfinalen som «årets viktigste kamp».

Groningen kommer fra 2-2 hjemme mot Utrecht og ligger på 12. plass i serien med 25 poeng. Har ikke tapt en eneste kamp på hjemmebane denne sesongen (4-5-0 og 13-7 i målforskjell).

Lorenzo Burnet måtte ut med skade mot Utrecht, og backen ser ikke ut til å rekke dagens kamp. Den raske vingen Jarchinio Antonia starter heller ikke.

Vitesse slo til med 4-0-seier på bortebane over Ajax forrige ruprunde, men ligger ikke høyere enn 12. plass i ligaen – tre poeng bak dagens motstander. Kommer fra 1-4-tap borte for Heerenveen og 0-1 hjemme mot PSV i de to siste serierundene. Ifølge rapportene spilte laget meget svakt mot Heerenveen, og tapet kunne fort ha blitt større.

På bortebane er det ikke blitt bedre enn 2-1-6 på de første ni kampene.

Det Chelsea-eide midtbanetalentet Bertrand Traore har vært opptatt med spill i Afrikamesterskapet for Burkina Faso den siste tiden. Landet er blitt utslått av turneringen, men det er uvisst om 19-åringen som har scoret fire seriemål denne sesongen, blir klar til dagens kamp. Ellers ingen fraværsbekymringer av betydning.

Vi stusser over at Norsk Tipping har satt opp 2,80 – 3,25 – 2,05 som odds på kampen. Mulig er Vitesse vurdert som favoritt fordi laget slo ut Ajax forrige runde. Men Groningen ligger øverst på tabellen av disse to, og det er et sterkt hjemmelag som møter et svakt bortelag.

2,80 på H er muligens en usynlig felle, men oddsen er såpass forlokkende at vi ikke klarer å motstå fristelsen.