*Nettavisen* Sportspill.

Hvorfor er ikke dette laget favoritt?

Aalborg ble et par nummer for små i Europa League-møtene med Club Brugge, men har fått en fin start på vårsesongen i Superligaen. Foto: Ernst Van Norde (Ap)

AaB rundtspilte Esbjerg mandag denne uken, men er ikke oppført som favoritt i kveldens kamp mot samme kag.

06.03.15 09:37

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
VM i skiskyting:
Fourcade fikser fransk gull
V65 Bergen:
Jackpot i gullgruven
V5 Bjerke:
Wolden har nøkkelhestene

Torsdagens oddsprogram består blant annet av cupfotball fra diverse europeiske ligaer og en rekke ishockeyobjekter. VM i skiskyting starter i dag med mixstafett.

HTML EMBED

Dagens odstips

Esbjerg - AaB B
HTML EMBED

Denne kvartfinalen i den danske cupen spilles mellom regjerende mester (Aalborg) og vinneren fra 2013. AaB hadde ikke vunnet siden 1970, men var tapende finalist sju ganger (blant annet i 2009, 2004 og 2000) før laget endelig kunne heve pokalen igjen.

Laget er også regjerende seriemester, men hadde en meget tung høstsesong i Superligaen. Så langt i 2015 er det blitt seks av seks mulige poeng, og AaB har klatret opp på fjerdeplass.

Årets første seier kom hjemme mot sterke Brøndby, mens den andre kom mot dagens motstander så sent som mandag denne uken. Ifølge rapportene sløste AaB voldsomt med sjansene i første omgang, mens fikk bedre uttelling etter hvilen og klarte å snu 0-1 til en meget fortjent 3-1-seier.

Esbjerg åpnet 2015 med 3-1-seier borte mot det håpløse bunnlaget Silkeborg (har kun tatt sju poeng), men hadde altså ingen god dag i hjemmekampen mot AaB mandag.

Ligger på niendeplass, fem poeng bak dagens motstander.

Keeper Martin Dubravka skadet seg i sluttminuttene i mandagens kamp og betegnes som usikker til kveldens oppgjør.

Hvis man skulle ha brukt prestasjonene i det forrige møtet som utgangspunkt for oddssettingen, er 2,25 – 3,10 – 2,75 helt misvisende. AaB skapte en rekke sjanser og kunne fort ha vunnet med mer enn 3-1. Baklengsmålet kom i tillegg på en keepertabbe.

AaB er ute av Europa League og er sjanseløs på seriegull. Cupen er derfor det største gjenværende målet for sesongen, og de regjerende mesterne bør ha gode vinnersjanser i kveld. B anbefales til 2,75 i odds!

Annonsebilag