Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor er ikke Kajsa favoritt?

Finske Kajsa Mäkäräinen er ikke favoritt i torsdagens skiskytterduell i Pokljuka mot Daria Domracheva. Det er feil, og da setter vi kursen mot lukene.

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips:
Skal tilbake på toppnivå
V4 Örebro: Vi tar lunsjen i Sverige
V5 Bjerke: Høitomt misser ikke straffespark

Et broket og uoversiktlig langoddsprogram venter oss denne torsdagen. Det spilles cup over store deler av Europa denne midtuken, og cup er som kjent uforutsigbart.

Heldigvis er det også verdenscup skiskyting sprint for jentene og verdenscupsirkuset har flyttet seg til Pokljuka denne helgen.

HTML EMBED

Dagens skiskytter-duell

Domracheva - Mäkäräinen B
HTML EMBED


Undertegnede og Nettavisen lanserte spill mot Kajsa Mäkäräinen (duell mot Soukalova) da jentene innledet sin verdenscupsesong med 15 km i Østersund for to uker siden, fordi Kajsa har historisk sett slitt litt på standplass og på en 15 km er det normalt kostbart.

Kajsa skjørt imidlertid bra (kun to tilleggsminutter) og gikk som vanlig styggfort i sporet.

Kajsa ble nummer tre på sprinten i Östersund og vant jaktstarten. Vinne har hun fortsatt med og forrige helg vant hun begge de individuelle øvelsene i Hochfilzen og gikk gnistrende langrenn begge gangene der.

Hviterussiske Daria Domrecheva vant åpningsøvelsen i Östersund og var 28 sekunder foran Kajsa (som endte på andreplass) og hadde da større fart i sporet enn Kajsa. I de fire påfølgende øvelsene denne sesongen har hun imidlertid blitt banket av Kajsa og både i sprinten i Östersund og Hochfilzen har Kajsa gått mye raskere i sporet.

Skiskyting er alt annet enn matematikk, men basert på de siste løpene vil Kajsa kunne slå Daria Domracheva selv med en strafferunde mer i ettermiddag. Kajsa Mäkaraïnen er i sitt livs form og jakter faktisk sin fjerde strake verdenscupseier i ettermiddag.

Norsk Tipping har satt Daria Domrecheva til knepen favoritt i denne duellen. Det mener vi er feil og 1,80 på at Kajsa Mäkäräinen for femte gang denne sesongen (av seks mulige) er foran Daria Domrecheva på resultatlisten er klart spillbart og her løper vi til lukene før oddsen blir endret.