*Nettavisen* Sportspill.

Hvorfor er Ståle Solbakken favoritt?

I FORM: Ståle Solbakken og FC København er i bra slag for tiden. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Selv om Midtjylland ikke er i sin beste form, virker det merkelig at FC København er stor favoritt borte mot de danske mesterne.

29.11.15 09:27

søndagens langoddsprogram er det en rekke spennende hendelser å spille på, som for eksempel fire godbiter fra Premier League, verdenscupen i langrenn og hopp og divers andre spennende fotballkamper.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1
: Kane sender Chelsea tilbake med tap
Oddstips 3: Lazio er elendige borte
Oddslangskudd: West Ham blekner uten Payet
Tippekupongen: Liverpool vinner denne lett

TV-kampene: Dette er søndagens program
Skaderapport: Disse mister helgens Premier League-runde

V75 Örebro: Ekstra V75-omgang!
V65 Leangen: Enorm jackpotomgang på Leangen

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 17.55.
Midtjylland - FC København, H 2,75.

Det er ikke en veldig bra formperiode hjemmelaget befinner seg i og de har tapt hele fem kamper de siste syv. Kritikken har tidvis vært nådeløs: Det hevdes at hjemmelaget for tiden mangler de siste prosentene for å ta seire.

Slitasjen med Europa League-deltakelse og Superliga har utvilsomt begynt å tære på hjemmelaget, men de ligger bare ett poeng bak dagens motstander, som ligger på toppen av tabellen. Med seier i dag vil de altså gå forbi Solbakken og co. - med en runde igjen å spille. Motivasjonen for seier er altså på plass.

De har mulighet til å fokusere fullt ut på denne kampen, siden en uke hvile venter før neste ligakamp. Om et par uker venter imidlertid en slags avansementsfinale mellom Midtjylland og Club Brügge i Europa League. 6-1-2 på hjemmebane er en solid statistikk.

Johan Dahlin, Petter Andersson og Rilwan Hassan er alle skadet, mens André Rømer er suspendert. Morten 'Duncan' Rasmussen er tvilsom til kampen etter å ha blitt skadet mot Legia, men han virker å bli klar til kamp. Han er uansett med i troppen.

Ståle i form
Gjestene kommer på sin side med glitrende form i bagasjen, og de siste syv kampene har de fem seire og to uavgjort. I første kamp etter landslagspausen spilte de skuffende 0-0 hjemme mot Viborg, men har nå tre kamper uten baklengsmål.

Etter kampen mot Viborg står det imidlertid å lese at Viborg var det beste laget og hadde fortjent å vinne, og det på Parken. Alt er ikke fryd og gammen hos Ståle Solbakken heller, de sliter noe med målproduksjonen denne sesongen.

3-2-2 er en helt average bortestatistikk.

Den danske landslagsspilleren Thomas Delaney er svært tvilsom til kampen. Mikael Antonsson bør ha gode sjanser til å rekke kampen, mens Federico Santander retunerer fra karantene.

Selv om FCK er i bra slag, virker det litt snodig at de er så stor favoritt mot de danske mesterne. Midtjylland har ikke hatt flyt i det siste, men bør være topp motiverte til å vippe hovedstadslaget av pinnen - de har alt å vinne med seier i dag, da leder de Superligaen én runde før slutt. FCK vil på sin side bli fornøyde med poengdeling.

Vi hadde forventet jevnere oddssetting i denne kampen og 2,75 på hjemmebane er svært interessant og spilles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag