Romelu Lukaku (til høyre) har scoret like mange mål på de siste fire kampene i Europa League som hele sesongen i Premier League.
Romelu Lukaku (til høyre) har scoret like mange mål på de siste fire kampene i Europa League som hele sesongen i Premier League. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Hvorfor herjer ikke Lukaku i Premier League også?

Romelu Lukaku bøtter inn mål for Everton i Europa, men sliter med å finne veien til nettmaskene i Premier League.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips: 
Ny United-nedtur?
Dagens dobbel 2: 
Vi starter tidlig i Italia
VM i skiskyting: 
Schempp utfordrer Fourcade
VM i skiskyting: 
Dahlmeier til kjempeodds
V64 Halmstad:  Untersteiner har bankeren
V4 BodenVidåpen omgang

Søndagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, La Liga, Seria A, Bundesligaen og Ligue 1. Av vintersport kan vi blant annet glede oss til hopp i Holmenkollen og VM i skiskyting.

     

Dagens dobbel

     
        Everton - Newcastle          H    
     
        Borussia Mönchengladbach - Hannover          H    
 

Everton – Newcastle H 1,70
Everton har skuffet stort i Premier League denne sesongen, og Liverpool-laget har falt ned til 14. plass etter tap for Stoke og Arsenal i de to siste kampene. Everton har imidlertid holdt høy standard hele veien i Europa League, og torsdag ble det 2-1-seier i det første møtet med Ukrainas beste klubb Dynamo Kiev i åttedelsfinalen.

Romelu Lukaku har scoret sju mål på de siste fire Europa League-kampene, noe som er like mye som han har prestert på 25 kamper i Premier League denne sesongen.

Leighton Baines sliter fortsatt med en skade og testes før start, men John Stone ser ut til å være tilbake etter å ha stått over med sykdom i midtuken. Gareth Barry soner karantene, mens Bryan Oviedo, Tony Hibbert, Steven Pienaar og Aiden McGeady befinner seg på skadelisten.

Newcastle tapte 0-1 hjemme for Manchester United takket være et sent mål av Ashley Young. Etter matchen var det dyp uenighet blant managerne om seieren var fortjent eller ikke. John Carver var dypt fortvilet og mente laget hans hadde de beste sjansene, mens van Gaal påstod at kampen kanskje var Uniteds beste denne sesongen.

Toppscorer Papiss Cisse er ute med karantene de neste sju kampene, men Jack Colback (ferdigsonet) og Rob Elliot og Remy Cabella (tilbake etter skader) er tilgjengelige. Massadio Haidara, Paul Dummet, Siem de Jong, Ronaldo Aarons, Steven Taylor og Cheick Tioté er fortsatt skadet. 

Everton har bevist i flere EL-kamper gjennom sesongen at det er mer kvalitet i laget enn det tabellsituasjonen i PL tilsier. Newcastle sliter i angrepet uten Cisse, og vi tror laget kommer til å slite mot et Everton som har fått fornyet selvtillit etter den sterke seieren torsdag.

Borussia Mönchengladbach – Hannover H 1,70
Borussia ble slått i begge Europa League-kampene mot Sevilla, men har gjort det brukbart i hjemlandet de siste ukene. Spilte uavgjort borte mot Mainz forrige runde og har 2-2-0 på de siste fire. Er også klar for kvartfinalen i den hjemlige cupen.

Mistet den viktige tredjeplassen til Leverkusen etter lørdagens kamper, men vil gjenerobre CL-plassen med seier i dag.

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Hannover har fått en meget tung start på vårsesongen og står med 0-4-4 på de åtte siste kampene etter hjemmetapet for Bayern München forrige runde. Har falt ned til 13. plass, og det skiller bare fire poeng ned til Paderborn på nedrykkskvalik.

Bortelaget er svekket på midtbanen av at Leonardo Bittencourt og Lars Stindl soner karantene. Forsvareren Christian Panderer ute med en kneskade.

Borussia har hatt et godt tak på Hannover de siste sesongene og vant bortekampen i oktober hele 3-0.

Borussia trenger ikke å ta hensyn til EL lenger, og den neste cupkampen spilles først etter påske. Vi setter pengene på en oppskriftsmessig hjemmeseier.

Samlet odds for dobbelen: 2,89.

Kampstart i England: 17.00. I Tyskland: 17.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus