Fredrico Pellegrino (i midten) spurtslo Petter Northug og Martin Jonsrud Sundby i sprintfinalen i den 3. etappen i Tour de Ski i Val Müstair i Sveits tirsdag. I dag tror vi det er Jonsrud Sundbys tur til å ta steget øverst på seierspallen.
Fredrico Pellegrino (i midten) spurtslo Petter Northug og Martin Jonsrud Sundby i sprintfinalen i den 3. etappen i Tour de Ski i Val Müstair i Sveits tirsdag. I dag tror vi det er Jonsrud Sundbys tur til å ta steget øverst på seierspallen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

I dag er det Martins tur

Martin Johnsrud Sundby gikk sitt livs sprint tirsdag. Onsdag har han solid vinnersjanse i 10 km klassisk i Val Mustair.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:
  Fordel Real med Torres fra start
Tour de Ski:
  Overraskende odds på Northug
Tour de Ski: Weng banker Kowalczyk igjen
V76 Bjerke:
Hamre har bankeren
V4 Bergsåker:
  Ohlsson i hovedrollen

Vi har en ny herlig Tour de Ski-dag foran oss når langrennseliten forflytter seg til sveitsiske Val Mustair onsdag. Der skal gutta gå 10 km klassisk, mens jentene går 5 km klassisk.

I tillegg er skiskytingsirkuset i gang igjen i tyske Oberhof der det skal gås 4 x 6 km stafett for jentene i ettermiddag. Utover dette er det naturligvis også masse fotball, deriblant klassikeren Atletico Madrid - Real Madrid, på onsdagens langoddsprogram

Tour de Ski, 10 km

Martin Johnsrud Sundby vinner ja/nei Ja


Det ligger an til en fantastisk spennende avslutning av Tour De Ski og etter gårsdagen sprint er det mye som tyder på at sluttseieren skal handle om Martin Johnsrud Sundby eller Petter Northug, med svenke Calle Halfvarsson som en liten outsider. Dario Cologna ble trolig hektet av i kampen om sammenlagtseieren ettersom han røk i kvartfinalen i gårsdagens sprint.

Før dagens klassiske 10 km, har Petter Northug 25 sekunders ledelse på Martin Johnsrud Sundby i sammendraget. Torsdag er det 35 km jaktstart i Toblach, lørdag er det 15 km fellesstart i Val Di Fiemme, før Tour De Ski avsluttes med monsterbakken søndag. Det betyr at Martin har los på Petter når det gjenstår fire øvelser.

I dag er det altså 10 km klassisk intervallstart, en øvelse som i utgangspunktet skal favorisere Martin kontra Petter. Så er det faktisk slik at Petter vant denne øvelsen i fjorårets utgave i Tour De Ski, med Martin på 2. plass 9,6 sekunder bak. Likevel har vi trua på Martin i dag. Den eneste sammenlignbare øvelsen denne sesongen, er 15 km klassisk fra Davos 13. desember og det vant Martin 6,6 sekunder foran Didrik Tønseth.

Basert på gårsdagens sprint der Martin gjorde karrierebeste og var fotoslått av Petter til tredjeplass, er det ingen tvil om at formen til Martin Johnsrud Sundby er på topp om dagen. I jaktstarten søndag (15 km klassisk i Oberstdorf var Martin i ferd med å rykke i den siste bakken, når han hektet med stavene og ødela løpet for seg selv.

2,70 i vinnerodds på Martin Johnsrud Sundby på dagens 10 km er bra odds, og vel verd å teste et singelspill på.