Christian Benteke har ikke funnet tilbake til scoringsformen han hadde før den lange skadeperioden. Løsner det for den raske belgieren i dag?
Christian Benteke har ikke funnet tilbake til scoringsformen han hadde før den lange skadeperioden. Løsner det for den raske belgieren i dag? Foto: Rex/joe Toth/bpi

I dag våkner Aston Villa

Aston Villa opplever en voldsom måltørke, men vi tror på cupsuksess for Birmingham-klubben.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips:  
Gyllen mulighet for Arsenal
Oddstips 1: 
Ny storskalp for Valencia
Dagens langskudd: Stiller sterkt redusert
V75 Solvalla:
  Ny millionjakt i dag
V4 Täby:
  Flott galoppomgang

Det flyter bra for Sportspills tips om dagen. Lørdag spilte travekspert Kurt Leirvåg inn ca 1,2 millioner kroner på V75-tipsene til Leangen, mens det er blitt solid pluss på oddstipsene tre dager på rad.

Søndag er det blant annet FA-cup, Serie A, La Liga, Ligue 1, Get-ligaen og masse vintersport på oddsmenyen.

     

Dagens oddstips 2

     
         Aston Villa - Bournemouth          H    
 


Aston Villa har nesten sluttet å score mål, og da blir det vanskelig å vinne fotballkamper. På de siste sju seriekampene er det blitt 0-3-4 og utrolige 1-5 i målforskjell. Forrige gang laget scoret mål, var i forrige runde i FA-cupen 4. januar (1-0-seier over Championship-jumboen Blackpool).

Har falt ned til 15. plass, og det skiller tre poeng ned til Hull på nedryk.

Gabby Agbonlahor og Joe Cole sliter med strekkskader og betegnes som usikre i dag. Ron Vlaar, Philippe Senderos og Libor Kozak er ute med skader, mens Ciaran Clark er tilbake etter karantene. Den tidligere Valencia-spilleren Charles Gil gjorde et godt innhopp på midtbanen mot Liverpool sist og nykommeren kan få sjansen fra start i dag.

Bournemouth har hatt en strålende sesong og topper Championship etter 27 runder. Formen er imidlertid svakere enn på svært lenge, og det er blitt tap i to av de tre siste seriekampene.

Bournemouth hadde ogå lite å stille opp med i ligacupkampen mot Liverpool tidligere i vinter.

Med tanke på at laget har opprykk til Premier League som det soleklare målet for sesongen, har FA-cupen lavere prioritet enn ligakamper. Fredag er det viktig match mot opprykksrival Watford, og det er ventet at manager Eddie Howe i dag gjør noen endringer på laget som tapte for Leeds tirsdag.

Lørdag ble en merkelig dag i FA-cupen. Chelsea og Manchester City ble slått ut på hjemmebane av henholdsvis Bradford og Middlesbrough, og heller ikke Southampton, Tottenham og Swansea klarte å ta seg videre. I tillegg må Liverpool og Manchester United spille omkamp.

Det er derfor naturlig å tenke seg at det kan komme flere cupbomber i dag. Vi velger imidlertid å se på dette fra en annen vinkel: Med så mange topplag ute av veien, er dette en gyllen mulighet for Aston Villa til å komme langt i turneringen.

Manager Paul Lambert har varslet at FA-cupen prioriteres høyt denne sesongen og at han stiller med det beste laget han har til disposisjon i dag.

Villa trenger både seier og mål i dag for å få selvtilliten tilbake i laget, og vi setter pengene på hjemmeseier til 2,10 i odds.