Oscar (foran) og Ramires jubler etter førstnevntes scoring mot Kroatia i åpningskampen.
Oscar (foran) og Ramires jubler etter førstnevntes scoring mot Kroatia i åpningskampen. Foto: Frank Augstein (Ap)

I kveld blir det Oscar-fest

Brasil kommer til å mose et Kamerun i fullstendig oppløsning.

Kommersielt

Sportspills meny mandag
VM-tips 1: Er Nederland gode nok?
VM-tips 3: 
Thiller i gruppe A
VM-langskudd:
Australia kan ryste Spania
V64 Halmstad: Carsten byr på et mulig dansk sjokk
Tennis Wimbledon: Nettavisen vurderer turneringen
V65 Biri:Lerum har deilige godbiter på gang

Fotball-VM ruller videre og etter nattens fantastiske kamp mellom USA og Portugal, er det starten på den tredje gruppespillrunden som gjelder mandag.

Både gruppe A og gruppe B skal endelig avgjøres, og først ut er gruppe B der kampene starter kl 18 i kveld. Kl 22 skal det avgjøres hvilke lag som går videre fra gruppe A.

Hele langoddsprogrammet finner du her.

Dagens VM-tips 2

Oscar scorer mål? JA


Det har vært langt mer bråk og tull enn poeng og godt spill for Kamerun i årets VM. Allerede før mesterskapet streiket spillerne grunnet en krangel om bonuser, og på banen er det blitt null poeng og null mål.

Skjebnekampen mot Kroatia forrige runde endte med utvisning og 0-4, og laget har ingen muligheter til å gå videre i mesterskapet.

Alex Song soner karantene i kveld, mens kaptein Samuel Eto'o sliter med en kneskade og starter i beste fall på benken. Benoit Assou-Ekotto, som skallet til lagkamerat Benjamin Moukandjo mot slutten av Kroatia-kampen, blir trolig utelatt.

Brasil har ikke gnistret så langt i mesterskapet, men har gjort jobben med å skaffe poeng brukbart og er videre med uavgjort eller seier i kveld.

Fred har hatt et meget skuffende VM, men Fluminense-spissen får trolig fornyet tillit fra start. Uten en fungerende spydspiss har midtbanespillerne Oscar og Neymar måttet ta jobben med å score lagets mål.

Oscar var strålende i åpningskampen mot Kroatia og skapte en rekke farligheter for seg selv og medspillerne med sine rykk, finter og smarte bevegelser. Chelsea-stjernes iherdige innsats ble kronet med scoring på overtid i 3-1-seieren.

Oscar ble pakket langt bedre inn av Mexicos hardarbeidene spillere i kamp nummer to, men i kveld tror vi 22-åringen kommer til å få mye plass å boltre seg på. Kamerun er et lag i oppløsning og har flere fravær på sentrale spillere. Vi tror dette blir kampen der vi endelig får se et Brasil som spiller sambafotball, og da kan det fort bli en severdig og målrik affære.

Norsk Tipping har satt opp 41 oddsspill på kampen, men Brasil er så store favoritter at det er få av spillene som har høy nok odds til at vi finner dem interessante. 1,07 i odds på Brasil-seier er helt uaktuelt, og vi må helt opp på handikapspillet der Brasil må vinne med minst tre mål før oddsen (1,87) begynner å likne noe.

Neymar-scoring til 1,45 i odds er heller ikke spesielt godt betalt. Fred-scoring til 1,80 i odds er fullstendig uaktuelt til tross for at den utskjelte spissen (som knapt har kommet til en målsjanse og heller omtrent ikke har løpt etter ballen så langt i mesterskapet) kommer til å få langt bedre arbeidsforhold i kveld.

Da står vi igjen med Oscar-scoring til 2,55 i odds, og det blir vårt anbefalte spill på kampen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus