*Nettavisen* Sportspill.

I kveld får Bayern kjørt seg

Luis Suarez har virkelig funnet tonen med Lionel Messi og Neymar, og den søramerikanske trioen bøtter inn mål for Barcelona om dagen. Foto: Albert Gea (Reuters / NTB scanpix)

Barcelona er på sitt ypperste nivå, og da bør et skadeskutt og bortesvakt Bayern München være lett match.

06.05.15 12:42

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Mange topplag i fare
Dagens dobbel 2: Cupspill til 5,06 i odds!
Dagens dobbel 3: Mjøndalen kan få trøbbel
Jackpot i Viking Lotto: Spill om 38 mill her!
V76 Bjerke: Turboen må virke
V4 Täby: Mer galoppsuksess

onsdagens oddsprogram vrimler det av spennende objekter, og vi kommer med en rekke spillforslag utover dagen.

Hovedkampen er selvsagt Barcelona - Bayern München i CL-semifinalen, men de aller beste spillene finner vi i annen runde i den hjemlige cupen. Det spilles også kamper i Serie A, hockey-VM og NHL-sluttspillet i dag.

Barcelona - Bayern München H 1,60
Barcelona har variert en del i prestasjonene de siste sesongene og har på det dårligste spilt en statistisk, kjedelig og lite gjennombruddshissig fotball. Det begynner imidlertid å bli en stund siden siste down-periode, og de siste månedene har det vært en fest å se laget spille fotball.

Luis Suarez er blitt virkelig varm i trøya, og sammen med Neymar og Lionel Messi utgjør han en søramerikansk supertrio som kan radbrekke selv de beste forsvar. I de to siste seriekampene står laget med 14-0 i målforskjell, og i CL-kvartfinalen ble PSG lekt med.

Fraværsmessig ser det meget bra ut for kveldens hjemmelag; Jérémy Mathieu er eneste fravær.

Bayern stilte med et nokså alternativt mannskap borte mot Bayer Leverkusen i helgen og gikk på en 0-2-smell. Ettersom seriegullet var sikret for lengst, var ikke tapet så farlig. Verre var det å ryke ut av cupen i semifinalekampen mot Borussia Dortmund forrige midtuke.

I CL-sluttspillet har Bayern vært som natt og dag borte og hjemme. Både mot Shakhtar og Porto slet laget på fremmed gress (spesielt mot sistnevnte), men tok en grusom hevn på Allianz Arena.

Den tyske storklubben har slitt med mange skader den siste tiden, og til kveldens kamp er Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba, Holger Badstuber og Sebastian Rode uaktuelle. I tillegg er det usikkerhet rundt Robert Lewandowski.

Skadene på Robben og Ribery gjør at Barcelona kan presse høyere og ta med flere spillere i angrep ettersom Bayern er mindre farlige på kontringer uten supervingene. Skulle Lewandowski også mangle, er laget ytterligere svekket offensivt.

Barcelona er for tiden på sitt aller beste nivå, og Bayern har på ingen måte imponert på bortebane i CL denne sesongen. Vi tror klart mest på de spanske serielederne.

Vi kombinerer kampen med et objekt fra annen runde i den hjemlige cupen.

KFUM Oslo – Stabæk (2-0) H 1,75
«Kåffa» har vært et nesten-lag i Oddsen-ligaen i utallige sesonger nå. Ekeberg-klubben kjemper stort sett alltid i toppen, men har manglet det siste lille for å klare opprykk til OBOS-ligaen.

I år er stallen meget solid, med Christoffer «Doffen»Dahl (eks Lyn og Mjøndalen), Erik Jonvik (eks Sarpsborg) og de tidligere Stabæk-spillerne Thorstein Andersen Aase og Stian Sortevik som de største profilene.

Så langt i sesongen er det blitt full pott og til sammen 10-0 i målforskjell mot Kjelsås, Senja og Holmen. I cupens første runde ble Hauerseter slått 4-2.

Fra klubben får vi opplyst at skadesituasjonen er god.

Stabæk mistet flere av sine beste spillere etter den overraskende gode fjorårsesongen, og laget er blitt tippet som en klar dumpekandidat i årets Tippeliga. Bob Bradley har imidlertid nok en gang klart å bygge opp et spennende lag med få midler, og annenplass og 4-1-1 etter seks runder er det bare å ta av seg hatten for.

Bæringene har ikke scoret like som de andre topplagene, men tre baklengs er klart færrest i ligaen.

Stabæks tropp inneholder stort sett de samme spillerne som var med mot Mjøndalen sist, men det spørs om vi får se samme startoppstilling. Laget møter Vålerenga om kun tre dager, og forberedelsene til den kampen har nok allerede startet.

Stabæk kom helt til semifinalen i fjor, men slet innledningsvis i turneringen. I annen runde ble det 2-1 over Raufoss, mens man måtte ha ekstraomganger for å slå ut Grorud runden etter. Året før ble det 4-3 over Kjelsås i annen runde, mens Fana ble slått etter ekstraomganger i annen runde i 2012. Runden etter ble det tap for Asker.

I første runde i år ble det 6-0-seier over Runar, men KFUM er av et langt bedre kaliber enn 4. divisjonslaget. Vi tror på en tett kamp på KFUM-arena og spiller en variant der hjemmelaget starter med tomålsledelse. Spillet går inn dersom Stabæk ikke vinner med mer enn ett mål.

Samlet odds for dobbelen: 2,80.

Kampstart i Oslo: 18.00. Barcelona: 20.45.

Hele onsdagens oddsprogram finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag