*Nettavisen* Sportspill.

I storebrors hovspor?

Om Milljoy blir like god som storebror Millmaker er uvisst, men uansett tror vi 4-åringen fortsatt er ubeseiret etter dagens løp på Bjerke.

Her finner du Nettavisens V5-tips

Milljoy er en lovende 3-åring som tok en sikker seier fra tet på en god tid i debutløpet på Momarken. Med Mill Volo som mor er han en yngre bror av unghesttalentet Millmaker. Sistnevnte tjente 2,7 millioner kroner før helsen satte en stopper for karrieren da hesten var syv år. Millmaker vant 10 av 12 starter som 3-åring. Blant annet vant han kriteriet og en kvalifisering til svenske Breeders Crown, hvor han dessverre var syk i finalen.

Mange likheter
I tillegg til å være brødre har hestene samme oppdretter, eier og trener. Milljoy får sine daglige treningsdoser hos Per Johansen på Reinsvoll. Også Millmaker debuterte med seier på Momarken i mai som 3-åring. I den andre starten i karrieren tok han en lett seier fra tet, og slik kan det fort bli for lillebror også.
Å følge opp brorens meritter blir selvsagt ikke lett, men 4-åringen går trolig en god sesong i møte. Millmaker var svært rask fra start, og lillebror viste også på Momarken at han kan åpne kjapt. Vi tror Milljoy stikker til tet, og har god tro på at han leder hele veien.

Nok en toppstammet favoritt
Cassiopeia Laday er den naturlige favoritten i V5-2. Den 4-årige hoppa har så langt ikke innfridd forventningene, men det virker som formen er stigende nå. Hun er rask fra start, og sprint passer perfekt. Med Dreamaster som far og Mack Lobell-datteren Good Gal som mor, har hun litt å slekte på. Sistnevnte var en riktig speedkule, som etterhvert ble avhengig av å få ryggløp i det lengste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tre åpne løp
De tre øvrige løpene synes vi er nokså åpne. Både i den første og tredje avdelingen streker vi for seks hester på bongen. I V5-finalen kan det også muligens holde med seks hester, men på det største forslaget tyr vi til helgardering.

Spilleforslag
Våre tre ferdigutfylte V5-bonger kan du kjøpe ved noen enkle tastetrykk, og løpene kan du følge direkte på NRK2 fra klokken 13.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag