*Nettavisen* Sportspill.

Ikke favorittøvelsen til Johannes

Johannes Thingnes Bø skyter under fellesstarten i VM i Kontiolahti sist vinter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Johannes Thingnes Bø er en glimrende skiskytter, men 20 km er ikke hans favorittdistanse. Onsdag starter verdenscupen i skiskyting i Østersund.

02.12.15 10:02

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1:
Oppturen fortsetter for Liverpool
Oddstips 2: Bordeaux er elendige borte
Oddstips 3: Barcelona sender lilleputtene hjem i skam
Tippekupongen: Klopp har fått skikk på Liverpool
TV-kampene: Dette er ukens oversikt
V76 Bjerke: Høitomt har bankeren
V4 Jägersro Galopp
: Ny galoppsuksess onsdag

Onsdagens langoddsprogram har sitt klare fotballhøydepunkt i kvartfinalekampen i ligacupen mellom Southampton og Liverpool. Utover denne er det mange seriekamper i franske Ligue 1, det er cupfotball fra Spania og Belgia, og det er en rekke ishockeykamper på programmet. Men det er også start for verdenscupen i skiskyting med 20 km fra Østersund for gutte.

Det ble ellers flott treff for våre oddstips tirsdag. Luleå innfridde til flott odds hjemme mot Luleå, og dobbelen med seire til Burton og Stoke satt også klokkerent til 3,63 i totalodds.

Tarjei Bø - Johannes Thingnes Bø H 1,55 - spillestopp kl 17.10
Det er altså 20 km på programmet i Østersund i dag, den såkalte normaldistansen i skiskyting. Dette er samtidig den eneste øvelsen der det gis tilleggsminutt ved bom. I særklasse den øvelsen i skiskyting der de beste skytterne har fordel og det er en distanse nordmenn opptrer variabelt i. Nå vant riktignok Emil Hegle Svendsen i Østersund i fjor.

En som ikke trives spesielt godt på denne øvelsen er Johannes Thingnes Bø. Han har pådratt seg fire tilleggsminutter på denne øvelsen i Østersund de to foregående sesongene, og har også vist variable skytetendenser på stevnene forut for verdenscupstarten. Det ble kun gått tre 20 km forrige sesong. I Holmenkollen i mars gjorde Johannes det bra og fikk kun et tilleggsminutt, men den dagen holdt ikke Johannes normal standard i sporet og endte på sjetteplass. I VM i Kontiolahti pådro han seg heller ikke mer enn ett tilleggsminutt, men heller ikke den dagen holdt han vanlig standard i sporet og ble blant annet slått av Ole Einar Bjørndalen til tross for at begge hadde likt antall bom.

Tarjei Bø har vist fantastisk fin form både i sporet og på standplass i sesongoppkjøringen og gjorde en strålende etappe på mixedstafetten sist sønda og når Johannes Thingnes Bø har pådratt seg fire tilleggsminutter på 20-kilometeren i Østersund de to foregående sesongene, så skal det være bra sjanse for at Tarjei Bø ender foran Johannes Thingnes Bø på resultatlisten i dag.

Emil Hegle Svendsen - Anton Shipulin H 1,60
Emil Hegle Svendsen er etter eget utsagn svært fornøyd med sommetreningen og selv om plasserte seg beskjedent resultatmessig på Sjusjøen sist helg, er Emil svært flink til å nullstille seg når det virkelig gjelder. Vant denne øvelsen i Østersund forrige sesong, gikk ikke 20-kilometeren i Holmenkollen, men tok sølv på øvelsen i VM i Kontiolahti i mars. Trives altså utmerket på denne øvelsen.

Russeren Anton Shipulin er ingen dårlig skiskytter, men matcher ikke helt Svendsen på denne distansen, dersom Emil gjør det bra på standplass.

1,60 på duellseier til Emil Hegle Svendsen er helt grei odds og kombineres med duellseier til storebror Tarjei Bø mot lillebor Johannes. Det gir oss en dobbelodds på 2,48.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag