*Nettavisen* Sportspill.

Ingen drømmedebut for Moyes

David Moyes er tilbake i blått og hvitt, men denne gangen i spansk fotball. Foto: Alvaro Barrientos (AP / NTB scanpix)

Vi tviler sterkt på at David Moyes’ første kamp som Real Sociedad-trener blir noen opptur.

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Langskudd:
Har ikke scoret på 410 minutter
Tippetips:
Vi går for 12-eren på nytt
V75 Bjerke:
Superpott på hovedbanen
V4 Bjerke:
Tekno Odin utfordres
V65 Leangen lørdag kveld:
Vi gir Kikki sjansen

Det ble treff på fredagens tips på Cardiff-seier over Reading, men dessverre kom det et sent mål i oppgjøret AC Ajaccio - Angers som førte til at både 12-eren på tippekupongen og vår franske dobbel røk.

Lørdag er det endelig full rulle i alle de store ligaene etter landslagspausen, og det er en rekke spennende oppgjør på oddsprogrammet. Ikke glem at vinteridrettene har startet opp igjen, og det spilles også cupfinale for kvinner i ettermiddag.

HTML EMBED

Dagens oddstips

Deportivo La Coruna – Real Sociedad H
HTML EMBED


Rundens storkamp i La Liga ville normalt vært oppgjøret mellom Barcelona og Sevilla, men David Moyes’ inntreden som Real Sociedad-trener har gjort denne kampen hyperinteressant.

Skotten hadde stor suksess som manager i Everton, men floppet fullstendig i Manchester United og fikk sparken i april. Nå har 51-åringen erstattet Jagoba Arrasate, som måtte gå som Sociedad-trener etter en serie med svake resultater både i serien og Europa League.

Sociedad er ett av fem lag som står med ni poeng etter elleve runder i La Liga. Det ble seier over storklubben Atletico Madrid i perioden mellom Arrasate og Moyes, men ettersom motstanderen spilte med ti mann i store deler av andre omgang, er det ingen grunn til å friskemelde laget på grunn av dette ene resultatet. Laget spilte meget svak fotball etter den overraskende seieren over Real Madrid tidlig i sesongen.

På bortebane er det blitt 0-2-3 og 3-7 i målforskjell på de fem første rundene.

Den rutinerte midtbanespilleren Mikel Gonzalez ser ut til å være eneste fravær av betydning.

Deportivo har heller ikke hatt noen stor høst og står også med ni poeng. Har imidlertid tatt fem av poengene i de siste fire kampene, og 3-0-seieren over sterke Valencia viste at toppnivået er høyt.

De offensive spillerne Ivan Cavaleiro og Toche er trolig tilbake her, men midtbanespilleren Luis Farina, backen Roberto Canella og kantspilleren Lucas Perez er fortsatt ute.

Moyes har brukt tolk på treningsfeltet etter at han kom til klubben, og det vil ta tid for ham å prente inn i laget den spillestilen han ønsker. Spørsmålet er imidlertid om skotten har en filosofi som passer inn i spansk fotball.

Moyes var god som manager for hardtarbeidende Everton-spillere, men mistet raskt tilliten blant United-stjernene, som rett og slett manglet tro det han holdt på med på treningene.

Deportivo er i fremgang, og vi synes oddsen er satt skjevt i denne kampen. 2,90 i odds på hjemmeseier er et interessant spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag