Keeperhelten Patrik Carlgren skadet seg i torsdagens bortekamp mot Vaasa og spiller ikke for AIK søndag.
Keeperhelten Patrik Carlgren skadet seg i torsdagens bortekamp mot Vaasa og spiller ikke for AIK søndag. Foto: Carl Recine (Reuters)

Ingen EM-helt i Kalmar

AIK's keeperhelt Patrik Carlgren er skadet og spiller ikke borte mot Kalmar søndag. AIK sliter på bortebane og Carlgrens skade gjør det ikke bedre.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Berisha vil bli savnet
Oddstips 2: Fredrikstad får det tøft på Jæren
Tippetips: Bohinen må ha trepoengere
V76 Jarlsberg (start kl 14.35): Millionjackpot med kanonsport
V5 Jarlsberg (start kl 13.25): Får ikke juling søndag
V4 Göteborg galopp (start kl 12.45): Josefin skal fikse cashen
V65 Leangen (start kl 18.00): Sanity soleklar V65-banker
Tippeligamagasin: Se Nettavisens ferske episode
Tippeligaen: Oversikt over status til lagene
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt

Søndagens langoddsprogram er slett ikke verst og har en rekke kamper fra Tippeligaen og OBOS-ligaen på menyen. I tillegg er det flere spennende kamper fra Allsvenskan og natt til mandag skal finalen i fotball-VM for kvinner spilles.

Kalmar - AIK H 2,80
Søndagens klart mest interessant spill finner vi i Allsvenskan der Kalmar tar imot AIK i første match etter pausen. Lørdag lanserte vi Norrköping som et herlig objekt til flotte 3,25 i odds hjemme mot Malmö, og Norrköping vant 3-1.

Kalmar hadde en svak start på sesongen, men viste klare tegn til bedring før oppholdet og avsluttet vårsesongen med 2-2-1 på de fem siste seriekampene. Det er bortebane som er akilleshælen for Kalmar, der kun en kamp er vunnet (1-1-4).  Hjemme på Guldfågeln Arena går det bedre og i nest siste hjemmekamp ble sterke Malmö slått 2-0. Totalt viser hjemmetallene 3-2-2.

Motstander AIK står med knallsterke 6-1-0 hjemme i Stockholm, men har som Kalmar prestert meget svakt på bortebane. Ingen bortekamper er vunnet hittil (0-4-2) og bortespøkelset fortsatt borte mot svake VPS Vaasa fra Finland i Europa League-kvalik torsdag.  Kom tidlig under 0-2, men tok seg sammen og maktet 2-2 til slutt.

For Kalmar er David Elm usikker, mens broder Rasmus Elm endelig er tilbake i trening. AIK på sin side må unnvære keeper Patrik Carlgren. Han som ble det den store helten i finaleseieren for U21-landslaget i straffesparkkonkurransen mot Portugal tirsdag kveld. Carlgren pådro seg en leddbåndsskade i bortekampen mot Vaasa torsdag og blir borte noen uker. Andrekeeper Kenny Stamatopoulos er opptatt med Gold Cup, mens tredjekeeperen forsvant til tyrkisk fotball i sommer. Det betyr 18-årige Oscar Linner mellom stengene i kveld.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende på Guldfågeln Arena i Kalmar. Hjemmelaget viste klar formstigning før oppholdet, og AIK underpresterer på bortebane og må i tillegg unnvære sin førstekeeper. AIK er gjort til klar favoritt av bookmakerne og Norsk Tipping. Det kan man undres over og 2,80 på hjemmeseier er søndagens klart mest interessante spill sett i forhold til odds. Spilles.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus