*Nettavisen* Sportspill.

Ingen favorittøvelse for Norge

Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen er to av de norske håpene i Östersund i kveld. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

20 km skiskyting har ikke vært noen god øvelse for de norske skiskytterne. I kveld er det sesongåpning i Östersund.

03.12.14 13:27

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Spurs kan overraske mot Chelsea
Dagens dobbel:
Arsenal viser hvem som er best
V4 Täby:
Norske Aase leder i Sverige
V76 Bjerke:
Restless Cash fikser cashen

Det er full rulle på Langoddsen også onsdag, med Premier League, Ligue 1, spansk og italiensk cup og 20 kilometer skiskyting.

Hele oddsprogrammet finner du her.

Selv om skiskytterne tjuvstartet sist søndag med en mixed stafett i Östersund, er det vel egentlig i ettermiddag den egentlige verdenscupen starter når gutta skal ut på den klassiske 20-kilometeren.

Som de foregående årene er det Östersund som får gleden av å starte verdenscupsirkuset i denne idretten vi nordmenn har blitt så glad i.

HTML EMBED


20 km er samtidig den eneste øvelsen i skiskyting der det blir gitt tilleggsminutt for hver skytebom. Det er uten tvil den individuelle øvelsen som favoriserer de beste skytterne mest. I

fjor endte beste nordmann på 17. plass på denne øvelsen i Östersund (Vetle Sjaastad Christiansen), og dette har ikke vært de norske guttas favorittøvelse de senere årene.

I OL i Sotsji i februar, ble Emil Hegle Svendsen best av de norske med en 7. plass på denne distansen. Således blir det ikke et patriotisk spill vi lanserer i dag.

Johannes Thingnes Bø - Dominik Landertinger B 1,80
Det er ingen tvil om at yngstemann Bø har et gedigent potensial som skiskytter, men fortsatt er Johannes i overkant heit i toppen, og på 20 km er ikke det en fordel.

Under denne øvelsen i fjor endte Bø nede på 27. plass etter fire tilleggsminutter. Utover Östersund, ble det kun avviklet to 20 km forrige sesong. Det var i Ruhpolding (8. plass etter to bom) og i Sotsji (endte på 11. plass etter en bom).

Den østerrikske veteranen Dominik Landertinger liker denne distansen svært godt. Han ble riktignok bare nummer 24 på denne distansen i Östersund i fjor (men var foran Bø). For to år siden ble han derimot nummer to (kun slått av Martin Fourcade) og i Sotsji skjøt han feilfritt og ble nummer fem på distansen. Også i Ruhpolding leverte Landertinger et bra løp (ble nummer fem).

Det betyr at Landertinger slo Johannes Thingnes Bø på samtlige tre 20-kilometre forrige sesong og selv om Landertinger ikke leverte noe toppløp i fjor, så ble han altså nummer to året før. Yngstemann Bø er blitt et år eldre, og kommer til å ta nye steg denne sesongen.

Men statistikken forteller at Landertinger burde vært favoritt i denne duellen og da setter vi et singelspill på Landertinger til 1,80 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag