*Nettavisen* Sportspill.

Ingen fest for Manchester City

Sergio Aguero er den eneste Manchester City-angriperen som har holdt normalt nivå i høst. Foto: Oli Scarffoli Scarff (Afp)

Formsvake og skadeplagete City tenker på tirsdagens skjebnekamp mot Bayern München.

22.11.14 11:18

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Langskudd:
Har ikke scoret på 410 minutter
Tippetips:
Vi går for 12-eren på nytt

Oddstips:
Ingen drømmedebut for Moyes
V75 Bjerke:
Superpott på hovedbanen
V4 Bjerke:
Tekno Odin utfordres
V65 Leangen lørdag kveld: Vi gir Kikki sjansen

Det ble treff på fredagens tips på Cardiff-seier over Reading, men dessverre kom det et sent mål i oppgjøret AC Ajaccio - Angers som førte til at både 12-eren på tippekupongen og vår franske dobbel røk.

Lørdag er det endelig full rulle i alle de store ligaene etter landslagspausen, og det er en rekke spennende oppgjør på oddsprogrammet. Ikke glem at vinteridrettene har startet opp igjen, og det spilles også cupfinale for kvinner i ettermiddag.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Manchester City – Swansea (0-2) B
Stoke - Burnley H


HTML EMBED


Manchester City -Swansea (0-2) B
Etter 2-2 mot QPR sist har City forferdelige 1-2-3 på de siste seks kampene i serie og cuper. Er nå hele åtte poeng bak serieleder Chelsea, og det skal bli meget tungt å ta gull denne sesongen.

Presterte å tape på hjemmebane mot CSKA Moskva og samtidig få to spillere utvist i den siste Champions League-kampen. Har dermed en tøff oppgave med å kvalifisere seg for sluttspillet.

Et av lagets største problem denne sesongen er at Sergio Aguero har vært den eneste stabile målscoreren. De andre spissene har ikke vært gode nok, og Yaya Touré er ikke i nærheten av nivået fra de siste sesongene.

Situasjonen er ikke bedre av at playmaker David Silva for tiden er skadet. Backen Aleksandar Kolarov og spissen Edin Dzeko rekker heller ikke dagens match. Kaptein Vincent Kompany og forsvarskollega Eliaquim Mangala er derimot friskmeldt.

Swansea tok en sen og sterk seier over Arsenal sist og klatret opp på femteplass, tre poeng bak City. Gylfi Sigurdsson har vært i praktslag i høst og en smart midtbanetype som City mangler i Silvas skadefravær. Den ecuadorianske kantspilleren Jefferson Montero hadde en strålende dag mot Arsenal og fremstår mer og mer som et godt sommerkjøp.

Federico Fernandez og Ashley Richards ser ut til å være de eneste fraværene.

Etter tapet for CSKA, er City nødt til å vinne tirsdagens hjemmekamp mot Bayern München for å holde livet i håpet om avansement i Champions League. Den kampen har nok høyere prioritet enn dagens oppgjør, og når vi også tar Citys svake form i betraktning, er det lite aktuelt å spille H til 1,33 i odds.

Swansea har spilt mange jevne kamper på bortebane denne sesongen (1-2-2 og 5-7 i målforskjell), og vi ser ikke for oss at City kommer til å overkjøre waliserne i dag. Til 1,70 i odds kan vi spille på at Swansea vinner oppgjøret etter å ha startet med 2-0-ledelse.

Dette spillet går inn dersom City ikke vinner med mer enn ett mål. Vi kombinerer objektet med et annet spill fra Premier League.

Stoke – Burnley H 1,62
Stoke mistet to forsvarere tidlig i oppgjøret mot Tottenham sist, men klarte seg likevel utmerket og tok en fortjent borteseier. Klatret dermed opp på niendeplass med 15 poeng.

Anført av Victor Moses og Mame Biram Diouf har laget tidvis spilt hurtig og fin angrepsfotball i høst, og nå har også endelig den tidligere Barcelona-spissen Bojan Krkic begynt å vise spor av klasse.

Eric Pieters og Phil Bardsley ser ut til å bli klare til tross for at de skadet seg mot Tottenham. Forsvarskollega Marc Wilson er derimot ikke blitt klar. I tillegg er Dionatan Teixeira, Robert Huth og Peter Odemwingie uaktuelle.

Så kom endelig sesongens første seier for Burnley. Laget klarte å holde nullen mot Hull, og da holdt det med Ashley Barnes’ hodemål for å sikre tre verdifulle poeng. Oppgaven ble enklere av at Hull måtte spille med ti mann de siste minuttene da kaptein Curtis Davies ble skadet og laget hadde brukt opp byttene.

Steven Reid, Dean Marney og Nathaniel Chalobah ser ut til å rekke kampen. Spissen Sam Vokes og Matthew Taylor er imidlertid fortsatt ute.

Stoke har et spennende lag på gang og har potensial til å ende opp på øvre halvdel av tabellen. Burnley har spilt mange svake kamper i høst, og seieren sist var mer en konsekvens av at Hull hadde en helsvart dag enn godt spill fra Burnleys side. Dersom Stoke ikke faller ned på Burnleys nivå i dag, har vi stor tro på hjemmeseier.

H spilles til 1,62.

Samlet odds for dobbelen: 2,75

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag