Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

Ingen grunn til å stole på Leeds

Leeds-manager Neil Warnock prioriterer ikke ligacupen og da styrer vi langt unna Leeds tirsdag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 2: Wigan takker av tidlig

Lunsjtrav Bergen: Senior Wassberg regjerer

Norsk Tipping byr på to langoddsprogrammer også denne midtuken, da det er et svært rikt kamputvalg de nærmeste dagene. Tirsdagens langoddsprogram er for det meste viet Ligacupen i England, der det er en bråte skjøre storfavoritter på farten. I tillegg skal fire av åtte Champions League-plasser avgjøres i kveld. Litt russisk, tysk og fransk fotball er det også funnet plass til, men dessverre er det langt mellom godbitene.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Stevenage - Southampton
Engelsk ligacup. Sunderland, Norwich, Queens Park Rangers, Swansea og Wigan takket for seg i denne runden i fjor, og det forteller det meste om hvor skummel den lite attraktive ligacupen er. Ingen av disse to lagene gjorde suksess i denne cupen i fjor, men vi husker jo at Stevenage slo Newcastle i FA-cupen for to uker siden på sin intime hjemmebane. Stevenage har åpnet sterkt i League One, mens Southampton foreløpig står uten poeng i Premier League etter to serierunder og manager Nigel Adkins har garantert ikke mest fokus på denne kampen. 2,85 på hjemmeseier et et klart langskudd for oss i denne kampen.

Dagens avslag
Leeds - Oxford
Leeds har fått en flott start i Championship med to seire og knepent bortetap mot serieleder Blackpool på sine tre første seriekamper. Manager Neil Warnock er veldig tydelig på at han kommer til å gjøre en rekke endringer til denne 2. rundekampen. Oxford sliter riktignok med litt skader, men det helt uaktuelt for oss å sette penger på 1,40 for Leeds-seier.

Udinese - Braga
Vi hadde svært god tro på at Braga skulle vinne det første møtet i kampen om en lukrativ billett til gruppespillet i Champions League, men til tross for et voldsomt overtak og mer enn nok sjanser endte det med 1-1. Som kjent er Udinese svekket siden sist sesong, og i fjor røk de også i playoff (da mot Arsenal). Portugisiske Braga er slett ingen kasteball og 1,85 for Udinese-seier er blant dagens mest uaktuelle spill.

Dagens spill
Maribor - Dinamo Zagreb
Den regjerende slovenske seriemesteren mot den regjerende kroatiske seriemesteren, og det endte med 2-1 seier til Dinamo Zagbre i første oppgjør i en forholdsvis jevnspilt kamp. Maribor har blitt seriemestet de to siste sesongene i Slovenia. Røk ut for israelske Maccabi Haifa i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League sist sesong (tap 1-2 borte og 1-1 hjemme). Tok seg imidlertid til gruppespillet i Europa League etter å ha slått Glasgow Rangers i playoff (seier 2-1 hjemme og 1-1 borte). I gruppespillet måtte laget nøye seg med ett poeng (gruppen bestod av Braga, Birmingham og Brügge).

Har tatt seg til denne playoffrunden etter å ha slått Zeljeznicar (6-2 sammenlagt) og Dudelange (laget som sensasjonelt slo ut Salzburg) 5-1 sammenlagt. Bunnsolide 14-3-1 hjemme i serien i fjor og har åpnet årets sesong med glimrende 5-2-0 på de sju første og inntatt tabelltoppen.

Dinamo Zagreb kom seg til gruppespillet i fjor med et nødskrik selv etter å ha vunnet første playoffkamp hjemme mot Malmø med 4-1. I returmøtet i Sverige kom laget under voldsomt press i sluttminuttene på stillingen 2-0 til Malmø, men svenskene brente store målsjanser og Zagreb berget avansement. I gruppe med Real Madrid, Lyon og Ajax endte det soleklar sisteplass og null poeng.

Det var åtte slovenske spillere i startoppstillingen til Maribor i bortemøtet, to brasilianere og en makedoner. For oss nordmenn stort sett helt ukjente spillere. Zagreb stilte med ni kroater i startoppstillingen, en brasse og en portugiser. Såvidt vi har bragt på det rene, blir det ikke særlige endringer på noen av lagene.

Av en eller annen Modric-grunn (Modric spilte for denne klubben tidligere i karrieren) er Dinamo Zagreb satt til favoritt i dette oppgjøret. Et Dinamo Zagreb som de siste årene til de grader har vist at de har sin styrke på hjemmebane. Maribor fikk svært verdifull erfaring i Europa gjennom sin deltagelse i gruppespillet i Europa League i fjor og har tidvis imponert i kvalifiseringen.

2,50 på seier til Maribor på lite kjente Vludski stadion blir et soleklart valg for oss denne tirsdagen. Kampen kan spilles som singel.

Spilleforslag 1 tirsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 29. NK Maribor - Dinamo Zagreb 2,50 2,90 2,30
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus