BLE HELT: Philippe Coutinho ble den store helten mot Stoke sist helg.
BLE HELT: Philippe Coutinho ble den store helten mot Stoke sist helg. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Ingen grunn til å tvile på Liverpool

Liverpool viste gode takter mot Stoke sist helg, og møter en takknemlig oppgave denne mandagen.

Kommersielt

Høydepunktet på mandagens langoddsprogram for de anglofile blant oss, er utvilsomt Liverpools første hjemmekamp denne sesongen, mot Bournemouth. Ellers er det toppkamper i OBOS-ligaen, spennende runde i Allsvenskan og diverse kamper fra resten av Europa.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Liverpool + Helsingborg, samlet odds 2,49.

Liverpool - Bournemouth, H 1,45
Dette er vanligvis ikke odds vi løper etter, men samtidig vil dette hjemmeobjektet øke totaloddsen nok til at den blir akseptabel. For at Liverpool slår Bournemouth tror vi skjer ni av ti ganger på Anfield slik ståa er nå.

Hjemmelaget fikk en solid åpning på sesongen med en sterk seier borte på vanskelige Britannia, selv om det kanskje ikke var hundre prosent fortjent. De klarte likevel å holde buret rent og viste at de har spillere som kan gjøre det lille ekstra.

Denne kampen kan fort vise seg å bli perfekt for Rodgers og gjengen. For med Bournemouths offensive og ballbesittende spillestil, kan det åpne seg store rom for lynhurtige Liverpool-angripere.

Hjemmestatistikken til Liverpool forrige sesong lød på 10-5-4, og de spilte utvilsomt sin beste fotball hjemme på Anfield. Med the Kop i ryggen, vil spillerne få vinger. Spesielt denne første hjemmekampen.

Brendan Rodgers må klare seg uten Daniel Sturridge, John Flanagan og Joe Allen til kveldens kamp. Førstnevnte blir savnet, men det er god dekning for Flanagan og Allen.

Bournemouth fikk ikke sin drømmestart på Premier League-tilværelsen da de ble overvunnet 1-0 på hjemmebane av Aston Villa første runde. De slet med å produsere sjanser med samme frekvens som i Championship og ble til slutt straffet av Villa.

Eddie Howes menn håper nok at de blir undervurdert kraftig av Liverpool, som de røde gjorde ofte forrige sesong mot dårligere lag på hjemmebane, og vil også satse på sin kontringsstyrke i en kamp hjemmelaget åpenbart vil dominere.

Borteformen til Bournemouth i opprykkssesongen var 13-5-5, som var ligaens beste. Den überviktige midtbanespilleren Harry Arter, samt Shaun MacDonald og Christian Atsu går glipp av kampen gjennom skade.

1,45 er som sagt ikke den lekreste oddsen, men vi tror Liverpool vil ha null problem med å innfri i sesongens første hjemmekamp. En såpass dyktig manager som Brendan Rodgers vil ha identifisert problemene de hadde mot lag fra nedre halvdel forrige sesong - og løst dem.

Helsingborg - Halmstad, H 1,72
Det begynner å bli et profilsterkt lag Helsingborg mønstrer. På benken sitter selveste Henke Larsson som trener, mens nysigneringen Rade Prica ble spilleberettiget nylig. 35-åringen dundret inn mål for Rosenborg og vil gjøre det også for Helsingborg, selv om han ifølge Helsingborgs Dagblad neppe starter denne.

Det som taler mot å spille hjemmeseier, er at Helsingborg nå er i en komfortabel tabellposisjon og neppe har særlige muligheter til å rykke opp eller ned på tabellen. Men foran eget publikum er man alltid giret på seier, selv om de hadde et merkelig 1-2-tap for Kalmar forleden.

Tapet for Kalmar illustrerer en viss ustabilitet i laget, men hjemmelaget har utvilsomt et høyt toppnivå.

5-1-3 er hjemmestatistikken deres denne sesongen og det må regnes som solid. Mikael Dahlberg, Peter Larsson og Emil Krafth er stadig skadet for vertene.

Jan Jönsson har kledet Halmstad til en foreløpig kvalik-plass, med bare ett poeng opp til trygg grunn. Spesielt defensivt har de snurpet igjen, for det er bare fire lag som slepper inn færre mål enn dagens gjester. Med til historien hører imidlertid også at de er det minstscorende laget i ligaen, med stusselige tolv mål fra 19 kamper.

Dessverre for Jönsson er den viktige spissen James Keene sannsynligvis ute, mens Sead Haksabanovic, Simon Silverholt, Viktor Ljung og King Gyan er skadet. Andreas Bengtsson har spilt én kamp denne sesongen - og klart å bli suspendert til denne.

Spesielt Viktor Ljung er en viktig brikke for gjestene, i år som i fjor, og hans defensive bidrag skal ikke undervurderes.

Bortestatistikken til Halmstad er imidlertid ikke solid. 0-5-4 viser at de taper sjelden, men fem poeng fra ni bortekamper er ikke spesielt solid.

Vi tror Henke Larsson og gjengen får en flott opplevelse hjemme på Olympia og 1,72 synes veldig godt betalt for et solid hjemmelag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus