UVANT SYN: Vi har ikke sett Chris Hughton slik ofte denne sesongen, men i dag kan den gode bortestatistikken få seg en smell.
UVANT SYN: Vi har ikke sett Chris Hughton slik ofte denne sesongen, men i dag kan den gode bortestatistikken få seg en smell. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Ingen julegaver for Brighton på Griffin Park

Brighton har enda ikke tapt på bortebane denne sesongen, men hjemmesterke Brentford kan endre på det.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Lørdagens singel 1: Vinn eller forsvinn for van Gaal
Lørdagens singel 2: The Eagles fortsetter å fly høyt
Lørdagens langskudd: Brennhete Leicester inntar Anfield
Tippekupongen: Hiddink må levere

TV-kampene: Slik ser du fotball i julehøytiden

Boxing Day er her, og på dagens langoddsprogram finner du alle godbitene julefotballen har å by på.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 13.55.
Brentford + Sheffield Wednesday, samlet odds 4,05.

Brentford - Brighton & Hove Albion
Det har vært en god sesong for Brentford denne sesongen, og de befinner seg i skrivende stund på 10. plass i Championship. Dean Smith sine menn har sanket 32 poeng på 22 kamper så langt, og kan smykke seg over å være Championships toppscorere. Brentford har scoret 34 mål så langt, men mindre gledelig er det at de har plukket 32 baller ut av egne nettmasker.

Brentford har vært et av Championships bedre hjemmelag denne sesongen, og har høstet 19 poeng på Griffin Park. 6-1-4 er hjemmestatistikken Dean Smith kan vise til, og Brentford har scoret og sluppet inn henholdsvis 17 og 16 mål på hjemlige trakter. 

Mye av æren for målfesten Brentford har opplevd denne sesongen skal midtbanespilleren Alan Judge ha, som er klubbens toppscorer med ni mål på 20 kamper. Like bak følger den danske spissen Lasse Vibe med syv mål på 20 kamper. Ti spillere har bidratt til Brentfords 34 scoringer denne sesongen.

Det har vært en god sesong for dagens gjester. Brighton ligger på 3. plass på Englands nest-øverste nivå, og ligger bare tre poeng bak serieleder Middlesborough. Chris Hughton sine gutter har innkassert 43 poeng så langt, og har bare tapt én kamp denne sesongen. 11-10-1 er uten tvil en statistikk Hughton kan være stolt av.

Brighton har enda ikke tapt når de har tatt turen bort fra American Express Community Stadium. 3-8-0 er bortestatistikken Hughton kan vise til - men han skulle nok ønske at det var færre poengdelinger på bortebane. På bortebane har Brighton vært svake defensivt, dog - og har sluppet inn 13 mål på sine elleve bortekamper.

Israelske Tomer Hemed er mannen å se opp for for Brentford-forsvaret. Hemed er klubbens toppscorer med seks scoringer på 21 kamper, med veteran Bobby Zamora hakk i hæl med fem scoringer. Brighton har også hentet spisstalentet James Wilson fra Manchester United, som har bidratt med to scoringer på fem kamper.

Brighton fikk juling i forrige oppgjør mot Middlesborough, og har hatt en dalende formkurve i det siste. Chris Hughtons menn har ikke vunnet på de tre siste kampene, og i dag tror vi solide Brentford påfører Brighton sesongens første bortetap.

Sheffield Wednesday - Birmingham City
Sheffield Wednesday har hatt en imponerende sesong så langt, og ligger i skrivende stund på 7. plass i Championship. Carlos Carvalhals menn har sanket 33 poeng så langt, og kan med seier gå forbi Ipswich på tabellen, dersom Ipswich skulle tape poeng i deres kamp. Sheffield Wednesday har scoret 32 mål så langt, og sluppet inn 27.

Carvalhal kan glede seg over at laget hans er et av Championships beste hjemmelag denne sesongen, og har bare tapt én kamp på eget gress. Sheffield Wednesday har gjort Hillsborough Stadium til et fort, og hjemmestatistikken på 6-4-1 er et godt bevis på det.

Fernando Forestieri er klubbens toppscorer med åtte mål på 16 kamper. Portugisiske Joao Lucas følger etter med fem scoringer på 21 kamper.

Mens Sheffield Wednesday innehar 7. plassen på tabellen, ligger dagens gjester på 8. plass. Birmingham har i likhet med dagens motstandere 33 poeng, og bare ett mål skiller de to lagene. Det skal derfor ikke mangle på motivasjonen for dagens kamphaner. 

Birmingham har vært gode på bortebane denne sesongen, og står med 5-4-2 når de har vært på reisefot. 17 scoringer for og ti i mot er fasiten, og hele statistikken gjør dem til et av Championships beste bortelag. 

Gary Rowett har hatt elleve ulike målscorere denne sesongen, og øverst på listen er Clayton Donaldson er klubbens toppscorer med fem scoringer på 16 kamper. Midtbanespilleren Jon Toral og forsvarer Paul Caddis følger like bak med fire scoringer hver. 

Selv om Birmingham har vist gode takter på bortebane denne sesongen, er Sheffield Wednesday rett og slett for sterke hjemme. Vi backer vertene til å fortsette å imponere på eget gress denne sesongen.

En Championship-dobbel til 4,05 i odds på Boxing Day er absolutt godkjent, og vi gler oss til engelsk julefotball.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør