Foto: STEFAN WERMUTH (Reuters)

Ingen tukter Leyton på hjemmebane

London-laget Leyton Orient har toppet tabellen siden første kampdag i League One og kan skilte med meget sterke tall på hjemmebane.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
V75 Forus:Hitchcock regisserer millionjakten
Tippetips:Wolves jakter opprykk
Oddstips :Formsvikten forsetter for Mansfield

langoddsen i dag finner vi blant annet privatlandskamper, playoff-oppgjøret mellom Ranheim og Sarpsborg, engelsk League One & Two, Conference, Segunda Division, Serie B, samt NHL, SHL og Get-ligaen.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Stevenage – Rotherham United H 2.60

League One. Stevenage startet sesongen horribelt med kun fem poeng fra ti kamper. Har vist bedring siden med formutvikling 3-0-2 og har kommet seg opp på sikker plass med 4-2-9 totalt. Tok seg videre i både FA-cupen og Football League Trophy etter Portsmouth og Leyton ble slått på hjemmebane. Greide derimot ikke å hamle opp med Wolverhampton i forrige seriekamp, som endte med 0-2-tap borte. Står med 2-1-4 hjemme, hvor seierne er tatt i de to siste kampene mot Brentford og Crawley Town. Kaptein Jon Ashton (f) er skadet, mens Roarie Deacon soner karantene.

Nyopprykkede Rotherham United fikk en god start på årets sesong, men etter 2-2-kampen mot Colchester er laget uten seier på de fem siste i serien (0-2-3). Har likevel kontakt med playoff-sonen og er nummer ti med 5-6-4 totalt. Tapte forrige bortekamp 0-1 mot serieleder Leyton og har anstendige 3-2-2 borte. Islendingen Kari Arnason er opptatt med landslaget, skal ellers ikke være noen forfall i troppen.

Stevenage har spilt seg opp etter den begredelige starten, og vi tror vertene kan ta ytterlige noen skritt fremover mot formsvake Rotherham.

Dagens avslag
48. Colchester United – Swindon Town B 1.85
League One. Uavgjortspesialisten Colchester befinner seg på 14.plassen med 3-8-4 totalt. Berget plassen i siste serierunde forrige sesong, og kan fort havne i nedrykksstriden i år også, kun fire poeng ned til streken. Slo topplaget Peterborough (3.) i forrige hjemmekamp, men har kun vunnet én av de tretten siste i serien. Står med 2-3-2 hjemme. Ryan Mason (m) er skadet, mens brødrene Nathan og Louis Thompson, samt målvakten Wes Foderingham betegnes som usikre.

Swindon Town er nummer syv på tabellen med 7-2-6 og vaker i playoff-sonen. Kun målforskjell skiller til sjetteplassen som gir kvalik. Slo Port Vale 5-2 sist og har formutvikling på 3-0-2 i serien. Viser betydelig bortekomplekser med 1-1-5 og har kun slått Rotherham (10.) på tur hittil. Tapte i tillegg hele 0-4 mot Conference-laget Macclesfield i FA-cupen forrige lørdag. Mangler Nile Ranger, som ikke dukket opp igjen etter å ha innvilget seg selv noen ekstra fridager. Spissen er nå satt på sidelinjen til hans kommende voldtektssak er ferdig i januar.

Swindon skal være best stilt i dagens oppgjør, men 1.85 i odds på et lag som har spilt på seg 1-1-5 på bortebane frister svært lite.

Norsk Tipping

Dagens spill
55. Leyton Orient – Preston North End

League One. Leyton Orient har opprykksambisjoner og ligger godt an så langt. Vunnet fire av de fem siste seriekampene og topper tabellen med 12-2-1 totalt. Ble derimot en tidlig exit i Football League Trophy, hvor de tapte 2-3 mot Stevenage tross spill med én mann mer i over 60 minutter. Men det er diskutabelt hvor mye laget la i kampen; midtbanespilleren Romain Vincelot pådro seg gult kort i kampen før så han kunne sone i cupoppgjøret. Det falt i midlertidig i dårlig smak hos FA, som suspenderte midtbanespilleren ytterligere én kamp. Greide seg derimot bedre i FA-cupen, hvor de slo ut Conference-laget Southport tre dager tidligere. Står med sterke 6-1-0 hjemme, hvor kun Walsall (9.) har kommet seg unna med poeng. Kaptein Nathan Clarke og forsvarskollega Mathieu Baudry er usikre, mens nevnte Vincelot soner karantene.

Preston North End med formutvikling på 2-2-1 og ligger på fjerdeplass, men er allerede elleve poeng bak vertene. Spilte uavgjort mot bunnlaget Tranmere Rovers i forrige rundes hjemmekamp, og har 7-6-2 totalt. Levert gode tall på bortebane med 4-2-1, men har også for det meste møtt på overkommelig motstand. Tapet kom mot Peterborough (3.). Spissen Stuart Beavon soner karantene, mens Will Hayhurst (m) er på landslagsoppdrag.

Leyton ser svært sterke ut på hjemmebane, og selv om gjestene har opparbeidet seg gode bortetall tror vi de kommer til kort på dagens bane. 1.85 på Leyton er godkjent og blir dagens spill.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):

55. Leyton Orient – Preston North End 1.85 3.20 3.25

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus