*Nettavisen* Sportspill.

Ingen vei tilbake for Gutan

Tromsø-trener Steinar Nilsen er under press og må ha tre poeng hjemme mot Odd mandag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Tromsø har ikke vært spesielt gode hittil denne sesongen, men har også hatt marginer mot. Mandag er det kun tre poeng som gjelder hjemme mot Odd.

25.05.15 15:10

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Enga har los
Oddstips 2: Erlandsen skal berge fotballstorheten
Tippetips: Stabæk kan overta tabelltoppen
V65 Leangen: Amanda rir hjem jackpotkronene
V64 Halmstad: Goop har bankeren
V4 Färjestad: Norsk luring til lunsj
TV-fotball:
Sjekk mandagens TV-kamper

Det har vært en strålende helg for Nettavisens oddstips. Lørdag satt den tyske dobbelen (seire til Hamburg og Hannover) til 3,74 i odds klokkerent. Det samme gjorde singelspillet på Genoa til 2,35 i odds, og i tillegg lanserte vi vinnerspill på Sverige i MGP til pene 2,40 i odds.

Søndag lanserte vi singelspill på både Stoke og Haugesund til hhv 3,30 og 2,85 i odds.

Mandag 2. pinsedag er det full rulle i den norske fotballen og kamper i alle de tre øverste divisjonene. I tillegg er det svært interessante oppgjør også i Sverige og Danmark og det er et riktig fint langoddsprogram som venter. Vi lanserer to spreke dobler i dag, et sprekt singelspill og har selvfølgelig full analyse av tippeekupongen.

Tromsø - Odd H 3,00
Vi starter i nord og lanserer en frekkis i denne kampen. Etter at Tromsø fortjent tapte slaget om Nord-Norge borte mot Bodø/Glimt 16. mai. falt TIL til sisteplass på tabellen i Tippeligaen og det er allerede fem poeng opp til Haugesund på sikker plass. Skarve fire poeng har det blitt på Tromsø hittil og den eneste seieren kom borte mot Aalesund 26. april. Sju av de åtte øvrige kampene er tapt og det har spesielt sviktet defensivt. Tre scoringer borte mot Mjøndalen tredje sist og fire scoringer hjemme mot Vålerenga i forrige hjemmekamp, var ikke nok til å ta poeng. Hjemme mot Vålerenga var Tromsø dog svært uheldige og burde og skulle vunnet den kampen.

Odd slo Molde borte i første serierunde, og vi var mange som trodde at Odd derfor kunne utfordre både Molde og Rosenborg etter den seieren. Siden den kampen (som Odd vant svært ufortjent), har det spillemessig vært svært varierende takter av Skiens-laget, men 6. plass og 15 poeng er godkjent av Odd. Var heldige som klarte 1-1 borte mot Viking tredje sist, gjorde årsbeste hjemme mot Strømsgodset nest sist og hadde et markant overtak i både spill og sjanser hjemme mot Haugesund sist, men maktet ikke å få ballen i mål (endte 0-0). Borte står Odd med 2-1-1.

For Tromsø er Christian Landu Landu tilbake til mandagens kamp, men det er usikkerhet rundt spissen Ondrasek. Også på keeperplassen er det usikkert om Kongshavn (som måtte ut i 16. mai kampen) er tilbake. Odd må definitivt unnvære Fredrik Nordkvelle og Frode Johnsen, mens viktige Lars Kristian Eriksen betegnes som usikker.

Det står2-0-1 på de tre siste tilsvarende på Alfheim. Tromsø må ha trepoengere nå og sett i forhold til oddsen, er hjemmeoddsen på 3,00 så fristende at vi klemmer til med singelspill på Tromsø denne mandagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.