Saudi Arabia's startellever foran generalprøven mot Tyskland sist fredag. Det er ventet samme ellever i kveldens åpningskamp mot Russland.
Saudi Arabia's startellever foran generalprøven mot Tyskland sist fredag. Det er ventet samme ellever i kveldens åpningskamp mot Russland. Foto: Leon Kuegeler (AFP)

Ingenting tyder på at Russland - Saudi Arabia blir en målrik kamp

Det lukter ikke målfest av torsdagens VM-premiere mellom Russland og Saudi Arabia.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips HUB: Ingen walkover for Russland i åpningskampen
Oddsdobbel: Lite tyder på at Russland-Saudi Arabia blir målrikt
Oddssingel NM-cup:
TIL får trøbbel uten Åsen
VM-quiz:
Hvor mye kan du om Saudi Arabia?
VM i fotball:
Slik ender VM
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt
V64 Jägersro galopp: Gedigen jackpotomgang med 2 mill ekstra
V65 Klosterskogen:
Kolle innfrir med storfavoritten
V4 Romme:
Hete objekter til lunsj
V5 Sørlandet:
Lerum jakter ny suksess i sør
V75 lørdag:
Drømmelørdag med doble V75-omganger

I dag starter fotball-VM og vi kan glede oss en til hel måned med fotballfest i Russland. Totalt skal det spilles 64 kamper før vinneren kåres i finalen søndag 15. juli. Det er 32 lag og åtte grupper som skal kjempe om tittelen og de fleste eksperter holder Brasil og Tyskland som de største favorittene. Her hjemme er det også litt action i dag, da de to siste kampene i 4. runde av cupen spilles.

Russland - Saudi Arabia under 2,5 mål 1,60 (spillestopp kl 16.55)
Åpningskampen i fotball-VM og denne spilles som kjent torsdag på Luzjniki stadion i Moskva. Dette er gruppe A og gruppen består ellers av Uruguay og Egypt. Gruppen er definitivt ikke blant de tøffeste og Uruguay må sees som klar favoritt.

Se VM i fotball på TV 2

Vertsnasjonen Russland er som kjent direktekvalifisert og har gjennomført en rekke privatlandskamper, dog uten å imponere i noen av dem. Mer eller mindre hele troppen holder til i hjemlig liga, det har naturligvis også sammenheng med de høye lønningene i russisk fotball. Det er ikke veldig mange profiler på laget og forrige tirsdags generalprøve mot Tyrkia endte 1-1.

Klikk her for å levere dette spillet

Saudi Arabia er på forhånd regnet som det svakeste laget i gruppe A. Har spilt tre treningskamper den siste måneden og tapt samtlige, de to siste med 0-3 mot Peru og 1-2 mot Tyskland. De aller fleste spillerne i troppen holder til i hjemlig liga.

Russland har scoret to mål på sine fire treningskamper i 2018, mens Saudi Arabia har scoret to mål på sine tre siste oppkjøringskamper før VM. Det er veldig overraskende hvis dagens åpningskamp blir målrik og 1,60 på at kampen ender under 2,5 mål er klart spillbar odds. Objektet kan spilles som singel, men vi setter på en av kveldens NM-kamper som kombinasjonsobjekt.

Strømsgodset - Ranheim H 1,70 (spillestopp kl 18.25)
Strømsgodset var best i bortemøtet mot Start søndag, men måtte nøye seg med ett poeng (1-1). Er som kjent havnet helt bakpå i serien og står med fattige 13 poeng etter de 13 første seriekampene og har ni poeng opp til Rosenborg på 3. plass. Variable 2-2-2 hjemme på Marienlyst. Tok seg til 4. runde etter en komfortabel 3-0 seier borte mot Bærum i 3. runde.

Har du abonnement på NA+, kan du strømme begge kveldens cupkamper (Strømsgodset - Ranheim og Tromsø - Vålerenga). Har du ikke abonnement, får du tilgang til NA+ her. Kun kr 1 første måned

Sensasjonslaget Ranheim reiste seg direkte etter 0-4 smellen borte mot Bodø/Glimt i nest siste seriekamp og tok sesongens femte hjemmeseier da Sarpsborg 08 ble slått 2-1 hjemme i Trondheim søndag. All den tid Rosenborg tapte mandagens bortekamp mot Tromsø, er Ranheim tilbake på 2. plass i serien med sine 26 poeng. 3-1-2 totalt på seks spilte bortekamper. 4-2 borte over Levanger i 3. runde.

Pussig nok skal disse to lagene også møtes på Marienlyst i neste serierunde søndag 24. juni. Godset skal til tross for en laber sesongstart stå som favoritter her i denne 4. runde-kampen.

Godset har vist fremgang i det siste og Ranheim presterer klart svakere på bortebane. Med tanke på lagenes prestasjoner i seriespillet, virker jo 1,70 på hjemmeseier som en forunderlig lav hjemmeodds. Magefølelsen sier dog at Godset er i fremgang nå og Ranheim røk altså 0-4 mot Bodø/Glimt i forrige bortekamp. Vi spiller Godset i kombinasjon med under 2,5 mål i VM-kampen mellom Russland og Saudi Arabia og får en totalodds på 2,72.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør