*Nettavisen* Sportspill.

Ipswich mener alvor i år

IPSWICH PÅ GANG: Ipswich var bunnsolide på hjemmebane forrige sesong og har alle muligheter til å fortsette trenden nå. Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Ipswich har fått en solid start på sesongen og møter et Burnley som sliter med formen.

18.08.15 11:03

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Dagens single:
Lazio er gode nok for CL
Dagens dobbel 2:
Uniteds motstander sliter med skader
V4 Visby:
Gamlingen blåser alle
V5A Drammen:
Store lunsjpenger i luften

tirsdagens langoddsprogram er det flotte CL-kamper, som for eksempel Manchester United - Club Brügge, og full runde fra Football League (Championship, League One og League Two).

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Ipswich + Sporting, samlet odds 3,60.

Ipswich - Burnley, H 2,00
Traktorguttene har fått en godkjent start på sesongen. De så lenge ut til å åpne med en uhyre sterk borteseier over Brentford, men måtte dele poengene etter å ha sluppet inn to mål i overtiden. Kampen hadde de dominert kraftig og burde ledet mer enn 2-0 før den fatale overtiden.

I helgen støttet vi Ipswich mot Sheffield Wednesday. Selv om sistnevnte tok ledelsen, endte Ipswich opp med alle poengene etter en solid snuoperasjon.

Det virker som om Mick McCarthy har noe spennende på gang med dette Ipswich-laget, som denne sesongen er blant de absolutt største opprykksfavorittene.

Hjemmelaget stiller upåvirket av skader og suspensjoner. Forrige sesong var Ipswich blant de aller sterkeste lagene på hjemmebane, med 15-5-3. Jonathan Parr og Teddy Bishop er skadet for vertene.

Burnley har fått en svært mye svakere sesongåpning enn forventet. Sean Dyches menn har vært nødt til å kjempe med nebb og klør for begge poengene de har fått. Både mot Leeds og to ganger hjemme mot Birmingham havnet de under.

Som ikke det var nok: Port Vale overvant dem i ligacupen og sendte Burnley ut derfra i første runde. Returen til Championship ble ikke som ventet for the Clarets.

Det er kanskje ikke veldig relevant å trekke frem Burnleys 3-5-11-statistikk på bortebane forrige sesong i og med at det var Premier League. I opprykkssesongen 13/14 hadde de 11-9-3 på reisefot.

Matthew Lowton og Fredrik Ulvestad blir ikke å finne hos gjestene denne tirsdagen.

Det er to lag i vidt forskjellig form som møtes denne tirsdagen. Hjemmesterke Leicester har tre gode kamper i ryggen og to ganger pengene virker som et fornuftig spill - i en dobbel.

Sporting - CSKA Moskva, H 1,80
Det er stor optimisme omkring Sporting for tiden og mye av det skal Jorge Jesus få æren for. Han overrasket mange da han forlot suksessrike Benfica til fordel for svakere Sporting, men begrunnet det med sin livslange kjærlighet for klubben.

Og hans karriere kunne knapt startet bedre: Nysigneringen Teo Gutierrez dundret inn seiersmålet i den portugisiske supercupen og ga Sporting seieren over nettopp Benfica.

De måtte imidlertid slite hardt for poengene mot svake Tondela i serieåpningen og det var et straffespark i aller siste minutt som sikret en god start på seriespillet. Sporting tapte forresten ingen hjemmekamper forrige sesong, og stod med 12-5-0. De siste seks hjemmekampene har de vunnet.

Portugiserne har en godkjent innsats i Europa de siste sesongene og ligger rangert som nummer 35 på UEFAs koeffisient-rangering.

Nysigneringen Alberto Aquilani mistet serieåpningen, men kan bli klar for debut i dag. Stortalentet William Carvalho er skadet noen uker frem i tid.

CSKA Moskva har også fått en god start på sesongen i Russland, og fem seire på fem forsøk. Motstanden de har møtt er litt mer så som så og det har vært mange lag fra den nedre halvdelen av tabellen.

Den russiske ligaen bak CSKA og Zenit er generelt uhyre svak og det er vanskelig å se for seg at førstnevnte får særlig matching i hjemlig liga. På UEFA-rangeringen ligger de på en 40. plass, like bak dagens motstander.

De slet imidlertid med bortekampene forrige sesong og endte med en statistikk på noe skuffende 8-2-5. De slo imildertid Sparta Praha ut fra kvalifiseringen med 3-2 på bortebane etter å ha ligget under med to mål, og vant også 2-1 på Etihad mot Manchester City forrige gruppespillsrunde.

Leonid Slutsky har fått kallenavnet den russiske Mourinho og hans lag har vist lovende takter i det siste. De vil også styrkes i sin tro, vel vitende om at Sporting ikke har vunnet mot russisk motstand før (0-1-4).

Russerne virker å være skadefrie.

Det er Sporting som vet de må vinne denne kampen og har startet sesongen på solid vis. Med et ekstatisk hjemmepublikum i ryggen tror vi de innfrir forventningene med hjemmeseier til 1,80 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag