Foto: Pa Photos / Julien Behal

Irland favoritt - nei takk

Et skadeskutt og svekket Irland er gjort til favoritt mot formsterke Polen. Da er det bare å angripe Polen.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Bale sender Wales til himmels
Tippetips: Kan Zlatan slå Messi?
V65 Bjerke: Rauen ordner opp
Viking Lotto: 148 millioner i potten onsdag
V4 Axevalla: 112 ble til 113

Onsdagens langoddsprogram er spekket med høyinteressante privatlandskamper i fotball der kanskje England - Brasil er den aller mest interessante sett med norske øyne. Men Nederland - Italia, Frankrike - Tyskland og Sverige - Argentina er heller ikke til å kimse av. I Afrikamesterskapet spilles begge semifinalene i dag, mens Aksel Lund Svindal jager VM-gull i Super-G i formiddag. Håndball er det også på listen med kamper både i Postenligaen for menn og kvinner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Nederland - Italia B 3,30
Treningskamp i Amsterdam. Nederland avsluttet fjoråret med fire strake seire i VM-kvaliken før det ble 0-0 i en treningskamp mot Tyskland i midten av november. Spillere som Maartin Stekelenburg, John Heitinga, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder og Arjen Robben er ikke med i troppen for fjorårets store EM-skuffelse. Nederland stiller med andre ord ikke toppet til denne treningskampen. Fjorårets tapende EM-finalist Italia har hatt en flott innledning på VM-kvalifiseringen og står med ti poeng etter fire spilte kamper. Poengtapet kom borte mot Bulgaria (1-1). Er ikke like spreke i treningskamper og tapte 1-2 hjemme for Frankrike 14. november i fjor. Giorgio Chiellini, Federico Balzaretti, Christian Maggio, Claudio Marchisio og Sebastien Giovonco er ikke med til Amsterdam, men trener Cesare Prandelli stiller et bra lag med blant andre Pirlo, Montolivo, Buffon, Balotelli og det nye stjerneskuddet El Shaarawy er alle ventet å starte. Veldig skjev oddssetting i denne kampen og her må det være verd å prøve Italia som et langskudd. 3,30 er veldig høyt og skal vi tro at Balotelli viser seg frem igjen?

England - Brasil H 2,80
Undertegnede har ikke vært den som har jaktet det engelske landslaget de siste årene, men i kveld tror vi England er verd å teste. At Brasil henter tilbake Ronaldinho kan ikke være noe pluss og selv om England mangler noen spillere, må England ha bedre sjanser enn det oddssettingen indikerer. Kampen spilles tross alt i London og vi ville satt even odds på denne. Dermed må 2,80 på England testes som et langskudd.

Norsk Tipping

Dagens avslag
Norge - Ukraina

Kampen spilles på nøytralt gress i Sevilla, Spania. Norge leverte 5-2-3 på ti offisielle kamper i 2012. 2013 ble innledet med 1-0 seier over Sør-Afrika og 0-0 mot Zambia på treningsleir i januar, det var med reduserte mannskap. Moa, Joshua King og Håvard Nordtveit har alle meldt forfall, mens kaptein Brede Hangeland er usikker. Aleksander Søderlund er skadet og trolig går Daniel Braaten rett inn i startoppstillingen. Etter 0-3-3 på seks landskamper avsluttet EM-vert Ukraina med 1-0 seier borte mot Bulgaria i siste offisielle kamp i 2012. Spesielt hjemmetapet for Montenegro i siste VM-kvalkamp i 2012 var svakt, men 1-1 borte mot England var desto sterkere. Står med svake 0-2-1 på de tre VM-kvalifiseringskampene laget har spilt og har allerede åtte poeng opp til gruppeleder Montenegro. Ukraina er muligens det beste laget, men dette er privatlandskamp og ukens sikreste helgardering på tippekupongen. Da er det selvsagt ikke noe å bry seg om på Langoddsen.

Norsk Tipping

Dagens spill
Irland - Polen

Treningskamp i Dublin. Irland ble ikke uventet minst et nummer for små under EM-sluttspillet sist sommer og endte opp med null poeng og 1-9 i målforskjell på sine tre gruppespillkamper. Har innledet VM-kvaliken med to borteseire og et stortap for Tyksland hjemme i Dublin. Skuffende 0-1 tap hjemme for Hellas i en treningskamp i midten av november. Veteranene Robbie Keane og Richard Dunne er uaktuelle, det samme gjelder for Aiden McGeady, Keith Andrews, David Meyler, Seamus Coleman og Marc Wilson. Det er derfor ventet at Trapattoni vil eksperimentere litt og gi flere debutanter sjansen fra start. Han har valgt disse elleve: David Forde; Paul McShane, John O'Shea, Ciaran Clark, Greg Cunningham, Robbie Brady, James McCarthy, Glenn Whelan, James McClean, Shane Long, Conor Sammon

Polen skuffet sine egne voldsomt under EM-sluttspillet på hjemmebane og røk etter fattige to poeng i gruppespillet. Har innledet brukbart i VM-kvaliken med 1-2-0 på sine tre første kvalkamper etter blant annet 1-1 hjemme mot England og 2-2 borte mot sterke Montenegro. Avsluttet 2012 med to overbevisende 4-1 seire i privatlandskamper. Først 4-1 borte over Makedonia (14/11) og deretter 4-1 over Romania hjemme (2/12).

Polen-manager Waldemar Fornalik har reist til Dublin med tilnærmet full tropp. I følge våre kilder med følgende elleve fra start. Tyton, Piszczek, Wasilewski, Gilk, Wawrzyniak, Lukasik, Krychowiak, Blaszczykowski, Obraniak, Grosicki, Lewandowski. Det betyr at de store kanonene til Polen starter i Dublin i kveld.

Det handler om oddspill dette og hvordan Irland er satt til favoritt i denne kampen er ikke lett å begripe. Fem av dem som bar lasset under EM-sluttspillet (spesielt Andrews, Keane og Hart) er ikke med i kveld og formen er helt fraværende. Det er den ikke for Polen som har reist seg mesterlig etter et skuffende EM. Polen skal være best av disse og selv om det er bortebane, kan vi ikke la 2,65 på borteseieren stå urørt. Kampen kan heldigvis spilles som singel og Polen får tillit på vårt andre oddstips onsdag.

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 20.45):
Kamp 162 Irland - Polen 2,25 2,80 2,65
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus