*Nettavisen* Sportspill.

Italia ønsker å slippe Tyskland

Italia spilte uavgjort mot Kroatia fredag. Dermed bør det bli seier i kveldens privatkamp mot Portugal for at laget skal bli toppseedet i VM-kvalifiseringen. Foto: Antonio Bronic (Reuters / NTB scanpix)

Italia trenger seier over Portugal for å bli seedet i VM-kvalifiseringen.

16.06.15 10:45

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Copa-dobbel: Argentina har surret det til
V4 Bollnäs:Ohlsson i hovedrollen
V5 Klosterskogen:Solberg misser ikke

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra fotball-VM for kvinner, Copa America og privatlandskamper. Det er også sykkel, tennis og sjakk på menyen.


Portugal - Italia B 2,20

Det italienske landslaget pleier ikke å anstrenge seg nevneverdig i privatlandskamper, og slike oppgjør har en tendens til å ende uavgjort – slik som mot England i slutten av mars.

Av landets siste åtte treningskamper har fem endt uavgjort, og 1-1 er et nokså vanlig resultat.

I kveld skal Italia i aksjon mot Portugal i Genève. Oppgjøret skulle opprinnelig ha vært spilt i Qatar i begynnelsen av mai, men ble flyttet til Sveits.

I utgangspunktet hadde det vært naturlig å anbefale U til 3,05 i odds på denne kampen, men to forhold gjør at vi heller går for italiensk seier til 2,20 i odds.

For det første betyr kampen en god del for Italia. Antonio Contes mannskap trenger å klatre opp blant de ni beste europeiske nasjonene for å bli toppseedet i VM-kvalifiseringen.

Det ville ha skjedd dersom det ble seier over Kroatia i den siste EM-kvalifiseringskampen, men oppgjøret endte 1-1. En seier i kveld vil gjøre at Italia slipper å risikere å møte land som Tyskland og Belgia i VM-kvaliken.

Den andre grunnen til at det frister å sette pengene på B er at Portugal stiller uten Ronaldo. Real Madrid-stjernen scoret alle tre målene i den viktige 3-2-seieren over Armenia i helgen, men har fått tillatelse til å starte sommerferien før kveldens kamp. Portugals angrep er klart svekket uten ham.

Landslagssjef Fernando Santos har også gitt William Carvalho, Danny og Bernardo Silva en tidlig ferie.

Italia har også en del fravær, men det skyldes skader. Lorenzo Di Silvestri, Gianluigi Buffon måtte ut mot Kroatia, og i tillegg mangler Daniele De Rossi, Simone Zaza, Andrea Barzagli og Marco Veratti.

Et reservepreget Portugal gikk på et sjokktap mot Kapp Verde i forrige treningskamp, og vi tviler på at spillerne stiller topp motiverte i kveld. Vi håper derimot at italienerne forstår hva som står på spill.

Kampstart: 20.30.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag