Foto: Devlin / Pa Photos

Italia overbeviser igjen

Italia gjorde en bunnsolid kamp mot Spania og sees med bra sjanse mot Kroatia i kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills travmeny torsdag:
Dobbel V5 Klosterskogen:Vi tror på Sagholens yankee
Lunsjtrav Bjerke: Tilbake som en vinner

Galopp Øvrevoll: Vi tror på en gammel venn

Det er 23 spilleobjekter på torsdagens langoddsprogram som skal avgjøres torsdag eller natt til fredag, i tillegg er det funnet plass til EM-kampene som spilles fredag og lørdag. Utover de to EM-kampene som spilles i kveld, er det kun seks fotballkamper det kan spilles på, i tillegg til et par sykkedueller. Vi konsentrerer oss naturligvis om EM-kampene.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Italia - Kroatia over/under 2,5 mål

Det er ingen tvil om at det sitter i ryggmargen hos både bookmakere og Norsk Tippings oddssettere at Italia spiller defensivt. Det må ihvertfall være hovedgrunnen til statsselskapet tilbyr 2,20 i odds på at denne kampen ender over 2,5 mål. Italias trener Prandelli er derimot ikke av den gamle italienske skolen og begge lagene i kveld har flere potensielle måscorerer. Og slik oddsene er satt i denne kampen, er det kun over-alternativet som gjelder og 2,20 er et spennende langskudd torsdag.

Dagens avslag
Spania - Irland
Undertegnede har aldri lagt skjul på sin begeistring for Spania, men oddsmessig er kveldens kamp veldig uinteressant. 1,22 for spansk seier er lite spennende, 1,70 for spansk tomålsseier er ikke verd risikoen og målscorerspillet på Andres Iniesta frister svært lite. 1,70 for over 2,5 mål er satt til favoritt, men da må trolig Spania score alle tre målene. Det er det slett ikke sikkert de gjør, og dermed faller også det alternativet bort. For første gang i dette EM, velger vi derfor å avstå fra spilleforslag på en av kampene. Vi nøyer oss med å nyte Spania og beundre den enestående irske moralen i kveldens siste EM-kamp.

Dagens spill
Italia - Kroatia
Til tross for finanskrise, jordskjelv, kampfiksingsskandaler og en svak generalprøve mot Russland (tap 0-3), så var Italia ikke uventet langt bedre enn fryktet i sin åpningskamp mot Spania. Ja, Italia var vel ett av få lag som imponerte i åpningskampen, hvis man ser det utfra forutsetningene og motstander. Det var slett ikke ufortjent når Di Natale sendte italienerne foran litt ut i den andre omgangen, men heller ikke noe å si på at Spania fikk sin fortjente utligning. Andreomgangen i den kampen er fortsatt den beste omgangen som er spilt i dette EM.

Kroatia gjorde jobben og kanskje litt til i sin åpningskamp mot Irland og 3-1 var ihvertfall resultatmessig overbevisende. Men Kroatia hadde uten tvil marginene med seg i den kampen og normalt stødige Shay Given burde vel tatt en av scoringene og var uheldig på en annen. Mandzukic scoret to mål i den kampen og overbeviste som spiss. Luka Modric hadde en helt grei kamp, mens høyreback og kaptein Srna var strålende kampen igjennom.

Mange kritikere mener at Mario Balotelli gjorde en svak kamp mot Spania, ikke minst siden han sølte vekk en voldsom scoringssjanse. Men Balotelli gjorde veldig mye rett han , og er ikke minst et svært godt oppspillspunkt. Om trener Prandelli velger å vrake Balotelli i kveld, og heller å starte med Di Natale gjenstår å se. Cassano starter garantert etter en frisk åpningskamp. Daniele De Rossi var en bauta som midtstopper og fortsetter trolig der i Italias 3-5-2 system, mens plyamaker Andrea Pirlo igjen kan styre midtbanen, slik han gjorde så strålende mot Spania.

Kroatia er ikke ventet å gjøre endringer i kveld, men slikt kan fort endre seg. Og det spekuleres i om trener Slaven Bilic velger en litt mer defensiv formasjon i kveld, og at Jelavic kan bli droppet til fordel for en ekstra midtbanespiller. Midtstopperparet Corluka og Schildenfield hadde full kontroll på de irske spissene, men får naturligvis tøffere karer å bryne seg på i kveld.

Det står faktisk 3-2-0 i favør Kroatia på de fem siste innbyrdes mellom lagene, men det siste møtet er så langt tilbake som 2006 i en treningskamp i Livorno i Italia, da vant kroatene 2-0. For øvrig det samme året som Italia ble verdensmester i fotball. Kroatia skaffet seg et godt utgangspunkt med seier mot Irland, men hvis vi antar at både Spania og Italia også slår Irland, må kroatene helst ha poeng i kveld. Det kan de selvsagt klare, men vår oppfatning og intiusjon er at Italia jevnt over er det lille hakket bedre. Faren for poengdeling er selvsagt tilstede men vi setter kveldens innsatser på at Italia vinner denne kampen. Oddsen for at så skjer er 2,10.

Vår innsats på italiensk triumf i aften er som vanlig kr 100 og kampen kan selvsagt spilles som singel.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 80 Italia - Kroatia 2,10 3,10 3,20
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus